pizzeria sapori  930 122

apa_si_cladire_012

Apa Canal a premiat „campionii apei”

Marti, 22 martie, in Romania a fost sarbatorita cea de-a 18-a editie a Zilei Mondiale a Apei. Ca de obicei, evenimentul a fost marcat de SC Apa Canal 2000 SA Pitesti printr-o serie de manifestari foarte dense, acestea culminand cu premierea „campionilor apei” si a celor mai bune lucrari despre resursa – limitata, totusi – care este fundamentala pentru existenta vietii pe Pamant.

Sala amfiteatru a Muzeului Judetean Arges s-a dovedit a fi neincapatoare pentru cati profesori, elevi si oameni obisnuiti au participat la manifestari. Acestea au fost onorate de prezenta prefectului Gheorghe Davidescu, de cea a primarului Pitestiului, Tudor Pendiuc, de seful Agentiei Regionale de Mediu, Zoltan Kalman, si de seful ISJ Arges, Gabriel Bratu.

„Am fost mereu placut impresionat de calitatea lucrarilor prezentate de elevi in concursurile Piky organizate de Apa Canal. Trebuie sa constientizam cu totii ca apa reprezinta o resursa vitala care este intr-un real si permanent pericol”, a spus prefectul.

„Este o bucurie pentru mine sa particip la aceste actiuni organizate de Apa Canal si care iumplica multi copii. Prin tot ce face, Apa Canal isi pregateste viitorul”, a spus, la randul sau, primarul Tudor Pendiuc.

De asemenea, Gabriel Bratu a facut o scurta trecere in revista a calitatilor apei si a rolului jucat de aceasta in ecosistemul planetar, in vreme ce Zoltan Kalman a apreciat ca natura „ne poate rasplati sau, din contra, ne poate pedepsi inzecit pentru tot ce facem, asa ca trebuie sa avem grija de apa”.

Cu ocazia manifestarilor de la Muzeul Judetean, Apa Canal a lansat si brosura „Piky ne invata” (programul educational Piky a fost lansat pe 3 iunie 2003 si a implicat pana acum mii de profesori si elevi in actiuni specifice). Organizatorii au oferit si premiul „Campionii apei” pentru profesorul Carmen Petreanu de la Scoala 10 din Pitesti, pentru suita de actiuni organizate anul trecut si pentru numarul de copii implicati.

Au mai luat premii pentru activitatea depusa profesorii Victorita Nicolescu (de la fostul Liceu de Chimie), Dominica Stanciu (de la Scoala 11), Niculina Visan (Scoala generala din Beleti Negresti) si Gabriela Capatana (Scoala Liviu Rebreanu din Mioveni).

555×222 grota rece
570 X 90 POSADA 3