Eurial 930 x 122

arpechim_ansamblu

Solutie surpriza pentru Rafinaria Arpechim!

Angajatii de la Rafinaria Arpechim traiesc inca sub imperiul socului anuntului legat de dorinta OMV – Petrom de a inchide unitatea de la Pitesti definitiv. Peste 600 de muncitori si familiile acestora asteapta cu sufletul la gura o solutie de salvare care, iata, poate avea o origine neasteptata. Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a avansat ieri o astfel de solutie care ar implica municipalitatea.

„Daca s-ar analiza atent contractul initial de privatizare, probabil ca s-ar descoperi lucruri care nu s-au respectat pana acum. Iar de aici ar putea rezulta unele solutii. Pe de alta parte, insa, voi face o adresa catre Ministerul Economiei sa intervina.

Daca cei de la OMV-Petrom ar vinde Rafinaria la un pret acceptabil, mai mic, municipalitatea pitesteana ar fi in stare sa participe ca actionar, alaturi de alte forte (n.r. cum ar fi municipalitatea din Valcea, acolo unde Oltchim este interesata ca Rafinaria sa functioneze) la repornirea Rafinariei. Este doar o idee, sa vedem insa si daca va fi oferta in acest sens.

Motivatia ar fi una simpla: municipalitatea este interesata ca la buget sa vina cat mai multi bani si, daca am interveni la Rafinarie, am avea cota din impozitul pe venitul global. Ar trebui gasita o solutie in acest sens”, a spus Tudor Pendiuc.

Petrom a anuntat recent ca va inchide definitiv Rafinaria de la Pitesti, in ciuda eforturilor sustinute ale parlamentarilor si autoritatilor din judet ca acest lucru sa nu se intample. In ciuda anuntului ferm al Petrom, inca se mai spera in gasirea unei solutii salvatoare.

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90