New Profesional Consult 930 x 122

diana_ionescu

Piteșteanca Diana Ionescu, locul patru la un maraton prin Sahara

sahara_2sahara

De la alergările prin Pădurea Trivale, de la joggingul din week-end, Diana Ionescu (26 ani) a ajuns să exploreze în acelaşi mod o bună parte din Deşertul Sahara. Piteşteanca, absolventă de I.C. Brătianu şi de ASE, a plecat la începutul anului în aventura vieţii ei, dînd curs unei invitaţii pentru maraton.

La temperaturi de aproape 40 grade Celsius, Diana a alergat fără oprire 42 kilometri, clasîndu-se pe locul 4 la categoria de vîrstă sub 35 de ani, iar pe locul 9 – la femei. În interviul de maai jos, tînăra consultant financiar mărturiseşte cum a ajuns la această etapă şi ce influenţă are asupra ei experienţa Sahara.

 

Potrivit curier.ro, tînara povestește: „Totul a în toamna anului trecut, în momentul în care am primit în căsuţa de e-mail invitaţia lui Andrei Roşu de a forma o echipă de români pentru Maratonul Sahara. Iniţial, invitaţia nu a avut un impact mai mare asupra mea decît acela de a mi se părea o experienţă inedit de frumoasă, demnă însă de cineva care ar fi destul de antrenat pentru a putea face faţă acestei provocări. Decisiv în startul către această experienţă a fost momentul în care am căutat pe Internet cine este Andrei Roşu. Am aflat atunci că e primul român care a alergat la Maratonul de la Polul Nord şi că s-a antrenat doar nouă săptămîni pentru această provocare, pornind de la zero. Acela a fost momentul decisiv în care mi-a încolţit în minte ideea că, dacă el poate, atunci pot şi eu. De acolo pînă la a con-ştientiza că deja mă gîndeam încontinuu la Sahara şi de la a lua decizia de a participa nu a mai fost decît un pas”.

„Am alergat 42,195 km (distanţa standard pentru un maraton), temperatura a fost de 37-38 grade, iar alergarea a avut loc numai în deşert. Maratonul a fost organizat la sfîrşitul lui februarie – începutul lui martie, în perioada în care se sărbătoreşte Ziua Naţională a Republicii Arabe Democrate Saharawi, o ţară parţial recunoscută, în cinstea căreia se organizează Maratonul Sahara”, mărturisește Diana.

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90