930 x122 grota rece

toyota-prius

Toyota a vandut 1 milion de modele Prius in SUA

Producatorul japonez de automobile Toyota a ajuns la un milion de modele Prius vandute in America. Anuntul a fost facut chiar de companie care a precizat ca vanzarea cu numarul un milion a facuta joi, 7 Aprilie. Si alte cifre arata bine: Toyota a vandut in lumea intreaga doua milioane de modela Prius pana in octombrie anul trecut iar vanzarile la modelul hibrid trec de trei milioane de bucati pana in martie anul curent.

„De cand modelul Prius a fost pus in vanzare, in urma cu 11 ani, nu a durat mult pana cand a devenit numarul 1 in materie de masini hibride comercializate in SUA. Prius a devenit sinonim cu cuvantul hibrid si cand vezi preturile la combustibili cum o iau razna iti dai seama de ce modelul a fost preferat de atat de multa lume.

Modelul conduce in topul autovehiculelor economice din punct de vedere al consumului si suntem mandri sa spunem ca, de cand a fost introdus, alte 13 companii au intrat pe piata modelelor hibride, vazand beneficiile acestora”, se arata intr-un comunicat al Toyota.

Cea de-a treia generatie de modele Prius a urcat rapid in top drept autovehiculul anului 2011 din punct de vedere al eficientei. Vreme de noua ani la rand, Prius a primit distinctia de Cea mai Valoroasa Masina a anului. Clientii se simt foarte atasati de acest model, de vreme ce peste 97 la suta din toate masinile Toyota vandute din anul 2ooo incoace sunt inca in circulatie.

Introdusa in SUA in anul 2000, Prius a contribuit la economisirea a mai bine de 881 de milioane de galoane de combustibil, echivalentul a 2,19 miliarde de dolari. De asemenea, a ajutat la reducerea cu 12,4 milioane de tone a emisiilor de CO2.

555 X 222 CAPRA
eurial 570×90