Kaia 930 x 120

pitesti

Centrala termica noua in Craiovei

Primaria Pitesti a inceput demersurile pentru construirea unei noi centrale de cartier. Aceasta face parte dintr-un plan care include realizarea a 11 centrale de cartier, cel putin, numai in acest an, in completarea unui program inceput inca de anul trecut.

 

O noua centrala termica de cartier „a pornit” la drum in Pitesti. Este vorba de centrala care va fi realizata la punctul termic 806 din cartierul Craiovei. Valoarea investitiei este de 497.000 de lei, licitatia fiind deja lansata de Primaria municipiului Pitesti.

Municipalitatea si-a propus sa realizeze in acest an cel putin 11 centrale de cartier in Razboieni, Craiovei si alte zone ale orasului, dupa cele construite in Prundu si in Trivale.

Prin aceste investitii, autoritatile locale spera sa reduca drastic atat consumurile, cat si pierderile termoficarii, dar si sa asigure sistemului de termoficare un grad cat mai mare de fiabilitate. Numai datorita centralelor termice puse in functiune anul trecut in Trivale si Prundu pierderile in sistem s-au redus cu 3 milioane de euro!

Se estimeaza ca in Pitesti ar fi nevoie de circa 50 de centrale de cartier pentru a asigura un grad sporit de confort termic, dar si o reducere a costurilor de productie a agentului termic. Calcule de data recenta arata ca pretul gigacaloriei s-ar putea reduce cu pana la 50 de lei in decursul a cel mult 2 ani.

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA