Kaia 930 x 120

simfonei_2011_concerte13

Galerie foto de la super-spectacolul Phoenix si Filarmonica Pitesti

Simfonia Lalelelor a continuat în acest weekend şi pentru piteşteni şi pentru administraţie. Primarul Tudor Pendiuc a continuat seria de întâlniri cu delegaţiile din străinătate, iar pitestenii super spectacole.

Au fost semnate protocoale şi s-au făcut schimburi de cadouri. De la greci- cea mai numeroasă delegaţie, a primit cadou un…portocal cu portocale în el. De la „fraţii” sârbi din Kragujevac, a primit o tavă cu totul specială, personalizată.

Şi piteştenii au primit cadouri. Vineri seară au avut parte de un spectacol de folclor şi de muzică etno. Au urcat pe scenă „Doina Argeşului”, Ansamblul „Dorul”, Grupul vocal „Zavaidoc”. Şi, în ciuda frigului teribil, iubitorii de muzică populară au rezistat pentru invitaţii de gală, Constantin Enceanu şi

Petrică Mâţu Stoian. Încălziţi de apropierea publicului, ei au cântat mai bine de o oră, atât solo cât şi în duet.

 Sâmbătă seara, geamurile de apartamentele din preajma scenei amplasate în Piaţa Primăriei s-au deschis larg. Pe jos, forfotă. Piteşteni de toate vârstele veneau pâlcuri- pâlcuri în aşteptarea unui spectacol de gală. Toată lumea aştepta concertul vocal simfonic extraordinar „Symphoenix”, în care orchestra piteşteană şi corul Filarmonicii au concertat cu alături de legendara trupă Phoenix. În deschidere, pentru încălzire, au urcat sibienii de la Riff. Apoi, o paradă a modei încheiate spectaculos cu o colecţie…de sezon piteştean, adică vestimentaţii care imaginau laleaua.

S-a făcut apoi, timp de un minut linişte, după care mulţimea a început să freamete. Nu conta că afară erau doar 8 grade. Au urcat pe scenă orchestra şi corul Filarmonicii alături de dirijorul Daniel Jinga. Jean Dumitraşcu deja avea emoţii. Apoi, într-un vacarm total- Phoenix!

Şi au cântat, în uralele publicului care deseori fredonau versurile melodiilor, cu tineri, oameni mai în vârstă şi copii care dansau, făceau fotografii, rând pe rând, piesele care i-au făcut celebrii- „Mugur de fluier”, „Fată verde”, „Strunga”, „Andrii Popa”, „Baba Novak”, „Vremuri”… Pe scenă au mai urcat şi Moni Bordeianu şi Irina Baianţ. După spectaculosul foc de artificii, Phoenix a încheiat cu o melodie care părea…mult prea actuală, cel puţin după reacţia celor din stradă: „În umbra marelui URSS”.

Piteştiul va avea strada „Cornel Chiriac”

Nicolae Covaci a primit şi o veste deosebită: la iniţiativa primarului Pendiuc, o stradă din Piteşti va primi numele celui care practic a descoperit Pheonix „Cornel Chiriac” (n.r.- realizator de emisiuni radio, producător de formaţii muzicale, publicist. A făcut liceul la Piteşti şi în 1966 a absolvit Institutul pedagogic, secţia filologie din Piteşti. A sprijinit mai ales formaţia lui Nicu Covaci ).

Să nu uităm nici demonstraţia virtuosului Ovidiu Lipan Ţăndărică, toboşarul care a trezit Piteştiul pe finalul concertului, la propriu dar şi la figurat, dar şi pe Monica Iagăr Dinescu, cea care le-a oferit flori la final lui Ţăndărică şi Covaci.

Spectacolul nu s-a încheiat însă…pentru că a urmat un altul, plin de lumini şi de…răcoare- cel al Fântânii muzicale din faţa primăriei, spectacol la care câteva zeci de piteşteni au asistat până la final, deşi era aproape de miezul nopţii.simfonei_2011_concerte01simfonei_2011_concerte03simfonei_2011_concerte11simfonei_2011_concerte12

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3