New Profesional Consult 930 x 122

The_earth_from_space

Cui ii mai pasa de Ziua Pamantului?

Pe 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului, ca urmare a deciziei Organizatiei Natiunilor Unite. Este vorba de o miscare ecologica nascuta in 1970 in SUA, dedicata activitatilor menite sa ridice gradul de interes fata de mediul inconjurator prin aplicarea unor politici sanatoase si sustenabile. Actiuni specifice se deruleaza cu aceasta ocazie si in Arges.

”Anul acesta, manifestarile de celebrare a Zilei Pamantului se desfasoara sub deviza ”Un miliard de actiuni ecologice®”.  Un miliard de actiuni ecologice®” este cea mai mare campanie de servicii de mediu din lume care inspira si recompenseaza atat actiunile simple ale persoanelor individuale, cat si initiativele mai ample ale organizatiilor, destinate realizarii obiectivului de reducere semnificativa a emisiilor de carbon si de sprijinire a dezvoltarii durabile.

Scopul campaniei este acela de a inregistra un miliard de astfel de actiuni inainte de Summit-ul mondial al Pamantului care va avea loc la Rio de Janeiro in 2012”, a spus Zoltan Kalman, seful Agentiei Regionale de Mediu Pitesti.

Manifestarile gandite de autoritatile din Arges constau in activitati de sensibilizare a cetatenilor privind semnificatia evenimentului, precum si de constientizare de catre populatie a importantei cunoasterii marilor probleme ecologice. Din pacate, multora nu le pasa, principiul dupa care se ghideaza fiind „dupa mine, potopul…”.

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90