930×122 CAPRA 5

poza_22_primarie

Pendiuc abia a rezistat să nu se alăture EuroHorei

 

primarie_folclor_international1

40 de tineri ai Şcolii Generale nr. 15 „Adrian Păunescu” din Piteşti au dansat astăzi, cu ocazia Zilei Europei, pentru al şaselea an consecutiv, EuroHora. Momentul a avut loc la ora 11.00, în faţa Primăriei Piteşti. Grupul de elevi, cu vîrste de pînă în 14 ani, au avut 12 dansuri pe care le-au executat unul după celălalt în treizeci de minute.

Au fost interpretate dansuri din folclorul românesc, din cel grecesc, portughez, polonez, german, irlandez, dar şi altele. Ca să redea cît mai exact atmosfera ţării respective, copiii au purtat costume tradiţionale specifice. Proiectul „EuroHora” se poate considera deja consacrat, derulîndu-se pentru al treilea an în faţa Primăriei. Evenimentul a avut loc în prezenţa primarului Municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, dar și a angajaților instituției.

„Pentru Piteşti, această zi are o importanţă la fel de mare ca pentru întreaga Europă, dar pe lîngă celelalte oraşe europene noi sărbătorim şi declararea independenţei de stat care a dus la crearea României moderne. Fără acele momente de la 1877 nu puteam să fim ceea ce suntem”, a declarat Tudor Pendiuc.

Kaia 555×222
eurial 570×90