pizzeria sapori  930 122

roibuoltchim

Oltchim a mai cumparat o bucata din Arpechim

Se pare ca, incet-incet, combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea cumpara pe bucati Arpechim. Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea, al carui actionar majoritar este Ministerul Economiei, a incheiat in aceasta saptamana un contract cu Petrom pentru achizitia instalatiei de oxigen-azot de pe platforma rafinariei Arpechim.

Tranzactia se ridica la suma de 1,6 milioane de lei, adica 390.000 de euro, plus TVA, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Achizitia era necesara, sustin reprezentantii Oltchim, pentru asigurarea independentei furnizarii de utilitati in cadrul diviziei petrochimice de la Bradu.

Oltchim a mai cumparat la finele lui 2009 activele de petrochimie ale rafinariei Arpechim de la Petrom, printr-o tranzactie de 13 milioane de euro.

Conform Ziarului Financiar, sectia de petrochimie de la Arpechim, care trebuie sa asigure aprovizionarea cu materie prima a combinatului Oltchim, a fost inchisa in prima parte a anului trecut pentru reparatii, iar repornirea instalatiilor a fost amanata din lipsa capitalului de lucru.

Si acum instalatiile sunt in continuare oprite, insa conducerea combinatului spera sa le reporneasca in acest an, ceea ce i-ar permite sa-si majoreze afacerile si sa revina pe profit.

Eurial 555 x222
570×90 MAIA