930×122 POSADA 5

tamaga

Constantin Tamaga: „PSD va castiga toate alegerile in judetul Arges”

Constantin Tamaga, senator pe zona de sud a Argesului din partea PSD, este, alaturi de Constantin Nicolescu, unul din oamenii care atrag voturile ca aspiratorul. A castigat fara emotii alegerile din 2008, a ocupat ani de zile diverse functii de demnitate publica, fiind chiar prefect al judetului, asa ca pare prea putin influentabil cand apele sunt mai tulburi pentru organizatia sa. Tamaga debordeaza de optimism cand vine vorba de alegerile ce vor sa vina si nu se teme sa raspunda, pe alocuri ironic, la intrebarile mai putin comode care i se pun. Asa cum rezulta si din interviul de mai josacordat publicatiei „Opinii Libere”…

Cum ati descrie starea actuala a PSD Arges?
Termenul „normalitate” nu este in niciun caz nepotrivit pentru a defini starea actuala din PSD Arges, chiar daca au fost suficiente motivele de ingrijorare si s-au facut destule speculatii si comentarii mai mult sau mai putin argumentate. As putea spune ca structurile partidului functioneaza; fiecare isi face treaba, incercand sa-l menajeze pe presedintele Constantin Nicolescu pana la revenirea in forma maxima.

Ce ii trebuie PSD Arges pentru a iesi din actuala stare, una ce pare de somnolenta si fara reactie la actiunile PDL?
PSD Arges nu este in somnolenta, actiunile si activitatile filialei se desfasoara dupa propriul program si statut. Acestea sunt coordonate de Biroul Permanent care se intruneste saptamanal, se transmit, dupa caz, organizatiilor locale. Reactia la ceea ce numiti dumneavoastra actiuni ale PDL nu inseamna neaparat replici si acuze, ci programe, discutii cu cetatenii, activitati specifice, etc.

Exista o anumita senzatie de panica in randurile PSD Arges, avand in vedere evenimentele din ultima perioada. Este aceasta panica justificata?
Panica este o stare extrema care nu se justifica decat in situatii cu totul speciale si care, de regula, nu tin de vointa omului. Daca cineva intra in panica din motive politice, ar trebui sa nu faca politica, pentru ca sigur nu are vocatie. Oricum, putem vorbi de unele nemultumiri, dar nu despre a justifica o stare care nu exista.

Credeti in varianta ca aceste dosare care apar pe numele membrilor PSD sa fie la comanda politica? Care ar fi argumentele?
Dosarele sunt facute doar de institutiile abilitate, dar acestea nu sunt entitati abstracte. Acolo lucreaza oameni cu trairile, sentimentele si slabiciunile umane care uneori pot duce la greseli. Dar, atata timp cat se face ceva, orice, chiar si un dosar cu buna credinta, tot institutiile si tot oamenii indreapta greselile si viata reintra in normal. Cat despre comenzi, eu cred ca le place unora sa creada ca au puteri peste cat le-a dat Dumnezeu si, din pacate, mai sunt crezuti si de altii. Eu cred doar in comanda divina. Cei care comanda pe pamant soarta altora exista, dar, din fericire, nu rezista mult.

„PSD Arges ar putea castiga toate mandatele de parlamentari”
Cum ar putea evolua PSD Arges pe scena alegerilor din 2012 fara Constantin Nicolescu?
PSD Arges are in Constantin Nicolescu un lider meritat si merituos care trece printr-o perioada mai dificila si atat, dar principalul merit al oricarui lider de valoare este sa stie cum sa faca organizatia functionala si in perioadele lui de odihna sau convalescenta. Nicolescu a stiut acest lucru si cred ca e bine s-o stie si altii. Oricum, PSD va castiga toate alegerile in judetul Arges iar daca nu va face greseli majore in interiorul organizatiei ar putea castiga chiar toate mandatele de parlamentari.  

Credeti ca PDL Arges a devenit un partid puternic sau este vorba doar de o senzatie?
PDL Arges este o filiala judeteana care beneficiaza din plin de „puterea” guvernarii si care pare sa devina o speranta a acestui partid. Puterea reala nu ti-o da decat recunoasterea meritelor pentru binele cetatenilor si satisfactia imensa de a simti respectul neprefacut al acestora. Restul sunt povesti.

„Mircea Andrei a ales gresit Argesul”

Cum l-ati caracteriza pe senatorul Mircea Andrei?
E greu sa caracterizezi public un om pe care nu-l cunosti decat din relatia institutionala cu regulile si resctrictiile ei. Cred, totusi, ca PDL si-a pus in el sperante mari in ce priveste Arges. Pentru el, insa, a ales gresit.

Sunt voci care sustin ca PSD va pierde judetul in 2012. Cum vi se pare ofensiva PDL in acest sens?
Judetul Arges a fost binecuvantat de Dumnezeu cu tot ce a creat El pe pamant romanesc. Dar dincolo de munti, ape, dealuri si campii, averea cea mai de pret este in fiecare argesean si in toti laolalta. Problema este ca ei sa nu piarda. Daca ei nu pierd, ce ar putea pierde PSD?

„Eu contez pe inteligenta primarilor nostri”

Sunt primari care dau semne ca vor sa paraseasca PSD. Ce faceti sa ii tineti pe loc?
Semnalele pot fi doar acustice sau luminoase, dar la primari pot fi si strategice si fiecare interpreteaza dupa interes si dupa inteligenta. Eu contez pe inteligenta primarilor nostri, pe prietenia lor si nu fac nimic sa-i tin „inregimentati”. „Judecatorul” pentru ei este electoratul.
Va asteptati la o campanie murdara? Cu ce arme va lupta PSD, mai ales este lipsit de resurse dupa atatia ani de opozitie?
Armele noastre sunt la cetateni. Vom merge la ei, le vom cere si le vom folosi. Daca nu vom sti sa o facem, ne vor invata tot ei. Resursele noastre sunt mari, inepuizabile. Ele se afla la „purtator”.

Ati fi tentat de ideea de a deveni lider al PSD Arges?
Eu credeam ca sunt de mult un lider al PSD Arges si intrebarea corecta era: „pentru cat timp?”. Atunci m-ati fi pus in dificultate.
Atunci, veti mai candida in 2012?
Retragerea din viata publica ar trebui sa o ceara publicul. Sau macar sa o sugereze. Deocamdata, nu am primit semnale in aceasta directie. Sau nu le-am sesizat eu? Mai e timp…

„Mie si fiului meu ne este usor sa ne respectam si sa ne iubim definitiv”

Ce sanse credeti ca va avea USL la alegerile din 2012?
Am anticipat putin raspunsul la unul din raspunsurile anterioare. Fara greseli majore in interior, sansele sunt maxime.
Cum ati descrie acum relatia pe care o aveti cu fiul dumneavoastra, avand in vedere trecerea acestuia la PDL?
Fiul meu este un baiat inteligent iar eu ma straduiesc sa nu fiu mai prejos. La noi, cand unul tace, celalalt asculta. Asa ca ne este usor sa ne respectam si sa ne iubim definitiv.

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90