930X122 MAIA

pfa

PFA-urile pot face angajari

Guvernul a decis sa permita PFA (persoane fizice autorizate) sa angajeze terte persoane. De asemenea, a fost reformulata si prevederea prin care se stabileste ca un PFA ce desfasoara o activitate catre un tert nu va fi considerat angajat, chiar daca are un singur beneficiar al serviciilor.

Modificarile nu opereaza in domeniul avocatilor, notarilor, consultantilor fiscali,  auditori, medici, arhitecti etc, care pot efectua angajari ca si pana acum.

In vechea legislatie, PFA nu putea angaja salariati in domeniul sau de activitate insa putea angaja cu contract de munca persoane ce nu efectueaza aceeasi meserie, dar sunt necesare activitatii.

Prin noua modificare se pot angaja persoane ce desfasoara activitatea chiar in domeniul de activitate pentru care este autorizata PFA.

Un PFA autorizat prin OUG nr. 44/2008, poate angaja salariati ce desfasoara activitate chiar in domeniul autorizat al PFA si nu se poate angaja pe sine. Pentru celelalte profesii libere sau activitati reglementate prin Legea speciala, actul normativ nu produce efecte si nici nu  modifica desfasurarea activitatii.

In Arges functioneaza circa 7.000 de persoane fizice autorizate, potrivit datelor furnizate de Oficiul Judetean al Registrului Comertului.

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90