Kaia 930 x 120

sotii_Vlasceanu_bun

Cel mai longeviv cuplu din Pitesti

Conducerea Primariei Pitesti a acordat vineri, 20 mai, in premiera la nivel national, diplome de fidelitate si premii in bani pentru cupluri din oras care au 60 sau chiar mai multi ani de casatorie neintrerupta. Unul dintre aceste cupluri a stabilit un record de longevitate pentru municipiu.

9 cupluri s-au inscris pentru festivitate, dar au putut fi prezente la eveniment doar 7. „Decani” de varsta au fost, de departe, Constantina si Marin Vlasceanu. 67 de ani batuti pe muchie numara casatoria lor nascuta din dragoste in vreme de razboi.

„Eram sublocotenent in rezerva la Regimentul 4 Arges din Pitesti cand am cunoscut-o pe viitoarea sotie la gazda unde stateam. S-au legat sentimentele si a urmat firesc casatoria. Am avut o casatorie frumoasa, dar o viata sbuciumata, daca ne gandim la faptul ca am prins anii de razboi”, ne-a declarat Marin Vlasceanu care se tine extraordinar de bine la cei 92 de ani ai sai.

Doamna Vlasceanu are 85 de ani si ne-a declarat ca liantul casatoriei lor si a tuturor celor care dureaza mult este respectul reciproc.

Printre cei care au fost premiati vineri, 20 mai, (si cu cate 500 de lei de la bugetul local pentru fiecare cuplu) s-au numarat si sotii Focsa (Ion Focsa este un indragit actor al Teatrului Alexandru Davila din Pitesti). Manifestarea a fost inclusa in seria evenimentelor menite sa marcheze implinirea a 623 de ani de la prima atestare documentara a Pitestilor, intr-un act emis de domnitorul Tarii Romanesti, Mircea cel Batran.

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90