930×122 CAPRA 5

epoca_pitesti05

Batranele doamne din Piata Primariei

Parcă mai săracă decât anul trecut în prezenţă, dar cu totul excepţională în calitate a fost parada maşinilor de epocă organizată de Comisia Naţională a Autovehiculelor de Epocă, din cadrul Automobil Club Român, de Ziua Piteştiului.

Cele 12 maşini din Piaţa Primăriei s-au întrecut în strălucire, istorie şi poveşti. Cel mai frumos şi cu siguranţă, cu cele mai multe de istorisit a fost un Ford T din anul 1914. Superba capodoperă, cu roţi cu spiţe din lemn, este evaluată la 80 000 de euro. Fordul T aparţine unei familii de nemţi stabilite în Bucureşti şi poate fi închiriat la nunţi şi alte evenimente festive. De altfel, a fost şi maşina cu care primarul Tudor pendiuc a dat un tur al Pieţei Primăriei, iar cum primarul a fost lăsat…la uşa primăriei, de unde tocmai ieşea o pereche de miri, tinerii căsătoriţi au dat lovitura şi au reuşit să facă o şedinţă foto în scurta plimbare prin piaţă.

Din cele 12 maşini de epocă, două aparţineau unor argeşeni. Unul dintre ei a venit la expoziţie cu o Dacia 1100, cumpărată din… Galaţi şi care, spunea posesorul, se mişcă foarte bine, pentru o maşină veche fără dotări. Celălalt argeşean a venit cu un alt autovehicul extrem de admirat, un Rolls Royce Silver Shadow din 1970, achiziţionată din Germania. Deşi a dat pe ea „doar” 11 500 euro, argeşeanul a trebuit să mai bage în ea bani pentru caroserie şi recondiţionări mecanice. Totul, pentru cei 1000 de kilometri cu care se plimbă anual cu ea. Dar satisfacţia este pe deplin meritată. Singura problemă o constituie motorul pe partea dreatpă. Paul Stoicescu, din Curtea de Argeş, spune că se gândeşte să o vândă şi să îşi cumpere un Mercedes sport, tot din clasa maşinilor de epocă, desigur.

epoca_pitesti01epoca_pitesti06

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3