930 x122 grota rece

birouri_goale

Concedieri la Directia Agricola si DSP Arges

Pitesti. 18 mai. 2010.
Cel mult 25% din personalul Directiei Agricole Arges, inclusiv APIA si APDRP, institutii aflate in directa legatura, urmeaza sa fie restructurat cat de curand. Vestea a fost transmisa astazi, de catre Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru. Si la DSP Arges sunt 25 de posturi in plus fata de organigrama, iar restructurarile s-ar putea rasfarnge si asupra unui post de director.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), a afirmat ca personalul ministerului si din instituţiile subordonate va fi redus cu 23-25%, iar salariile vor scadea cu 25%, incepand cu data de 1 iunie. In structurile ministerului exista in total peste 11.000 de angajati, dintre care mai mult de 5.200 sunt la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), iar 1.600 la Agenţia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Asadar se anunta vremuri grele si pentru angajatii din Arges care fie vorba intre noi numai reforma agrara nu fac, nici cu sapa dar nici nu mapa.
Si Cseke Attila, ministrul Sanatatii a anuntat ca, in perioada urmatoare, in fiecare Directie de Sanatate Publica din teritoriu vor fi reduse cate doua functii de conducere, dintr-un numar de cinci, cate sunt in prezent. De asemenea, sunt anuntate si reduceri de personal, ministrul declarand ca acestea au structuri si organigrame mult umflate. Normativul de personal la DSP-uri este de un angajat la 4.800 de locuitori. In Arges, sunt 158 de angajati DSP la 640.871 de locuitori, de unde rezulta in plus 25 de posturi care este posibil sa fie restructurate.
La ora actuala in DSP Arges sunt doi directori interimari, respectiv directorul executiv Anca Alexandrescu si directorul coordonator adjunct Sanatate Publica Maria Paun. Alti doi directori coordonatori adjuncti, Rodica Besliu, la departamentul Financiar-Contabil, si Alena Dragomirescu, la Asistenta Medicala, au sustinut deja examene pe post. Ca urmare a deciziei ministrului, in Arges, la DSP, ar trebui sa fie restructurat un post de conducere. La care dintre cei patru directori se va renunta nimeni se stie.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90