SMART KIDS 930X122

ani

UPDATE: CORNEL IONICĂ, LA TRIBUNAL!

UPDATE: Cornel Ionică, la Tribunal! Pe site-ul Tribunalului Argeș a apărut contestația formulată de Cornel Ionică.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Acesta cere anularea ordinului emis de prefectul Emilian Dragnea, ”repunere în situaţia anterioară + plată drepturilor salariale cuvenite începând cu data emiterii ordinului şi până la reluarea funcţia de primar”.

După cum era de așteptat, Cornel Ionică a decis să conteste ordinul emis ieri de prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, prin care s-a constatat încetarea de drept înainte de termen a mandatului său de primar al municipiului Pitești.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Împreună cu avocații lui, Cornel Ionică se va adresa astăzi Tribunalului Argeș, urmând să atace ordinul în instanța de contencios administrativ.

”Astăzi depun contestația. Mai am 9 zile termen de depunere. Eu aseară am văzut ordinul, că am fost la București. Mai am 9 zile și astăzi voi depune contestația (n.r. – pentru a cere suspendarea și anularea ordinului emis de prefect). Avocații au făcut materialul și în scurt timp, în cursul zilei de azi, va fi depus”, precizeză Cornel Ionică într-o declarație pentru ePitești.

Dacă instanța va suspenda ordinul, Ionică va reveni în funcția de primar. Fie temporar, fie definitiv în cazul în care ulterior instanța ar anula ordinul. În schimb, dacă instanța va valida ordinul, Instituția Prefectului va anunța Guvernul în vederea organizării de alegeri parțiale pentru funcția de primar al Piteștiului.

Vă reamintim că pe 27 martie 2019 se împlineau 6 luni de la hotărârea definitivă din data de 28 septembrie 2018 (publicată pe portalul instanței pe 1 octombrie 2018) a Înaltei Curți de Casație și Justiție în procesul pe care ANI l-a câștigat împotriva lui Cornel Ionică. Prefectul Emilian Dragnea (care provine din PSD, partid din care face parte și Cornel Ionică) a tergiversat emiterea ordinului, situație asupra căreia ePitești a atras atenția.

În urma unei ședințe de îndată a Consiliului Local, viceprimarul Sorin Apostoliceanu a preluat ieri interimar atribuțiile funcției de primar al Piteștiului. Amănunte, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA