NOR CURIER 930X122

ducele_albota_dumitru

Ducele isi face sectie de politie pe bani privati

Desfintarea celor 95 de posturi de politie argesene din mediul rual si infiintarea a 17 sectii regionale da frisoane autoritatilor locale care se tem sa nu ramana fara sprijinul oamenilor in uniforma. Incercand sa fie cu un pas inaintea aplicarii acestei reforme administrative, primaria si consiliul local al comunei Albota au cerut si obtinut aprobarea Inspectoratului Judetean de Politie Arges pentru a reabilita si moderniza postul de politie din comuna. Asta ar putea insemna salvarea de la desfiintare si transformarea postului in sectie regionala.

 

Primarul Ion Dumitru declara ca nu concepe ca o localitate ca a sa, aflata pe un important drum national foarte aglomarat, cu numerosi agenti economici si cu o intindere considerabila sa fie lipsita de postul de politie, chiar daca oamenii legii ar urma sa patruleze la anumite intervale. Drept urmare cu sprijinul mai multor oamenii de afaceri printer care si edilul, s-au strans din sponsorizari peste 200 de milioane de lei vechi, bani necesari lucrarilor de reabilitare si modernizare a postului, adica geam termopan, grupuri sanitare interioare, reabilitare termica, zugravire si dotare cu mobilier nou.

In plus administratia din Albota impreuna cu politia din localitate au pus de curand in functiune un sistem de supraveghere video al localitatii cu 16 camere care urmau sa fie monitorizate de catre cei 4 politisti din comuna. Daca lucrarile de modernizare se vor finaliza in intervalul sugerat de catre seful politiei argesene si conform cerintelor, primarul din Albota a primit asigurarile ca postul va fi transformat in sectie regionala iar comuna nu va ramane fara politisti.

Chiar dacă se desfiinţează posturile de poliţie rurale, numărul de poliţişti rămâne acelaşi, însă toţi vor fi mutaţi la cele 17 secţiile regionale la care vor fi arondaţ dupa reorganizare. Cele 17 secţii regionale din judet vor fi la Domneşti, Rucăr, Valea Mare Pravăţ, Schitu Goleşti, Hârtieşti, Stâlpeni, Călineşti, Leordeni, Rociu, Buzoieşti, Lunca Corbului, Albota, Poiana Lacului, Bascov, Morăreşti, Tigveni şi Albeştii de Argeş. Fiecare dintre ele vor avea câteva comune arondate, iar unele localităţi vor ţine de secţii ale oraşelor de care sunt cel mai aproape poziţionate

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3