New Profesional Consult 930 x 122

kaufland prundu

Pitești: Vine Kaufland în cartierul Prundu, în locul fostei Autobaze

Pitești: Vine Kaufland în cartierul Prundu, în locul fostei Autobaze

Update, 08.06.2022, ora 14.40

La această oră se desfășoară ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism din cadrul Primăriei Pitești.

Citiți și: Pitești: Schimbări privind Kaufland-ul din Prundu. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Proiectul pentru construirea noului supermarket Kaufland din cartierul piteștean Prundu a mai trecut o etapă, privind avizul pozitiv din partea membrilor comisiei, condusă de primarul Gentea.

Pitești: Kauflandul din Prundu, din nou la mâna Primăriei

Update, 06.06.2022, ora 15:45

Proiectul privind construirea noului Kaufland din Pitești, în cartierul Prundu, în locul fostei Autobaze, a fost introdus din nou pe ordinea de zi a ședinței CTATU (Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism) ce va avea loc miercuri, 8 iunie, de la ora 14:00.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că au fost aduse mici schimbări planului.

Proiectul este primul pe ordinea de zi.

Update. 10.05.2020, ora 16.17 – Kaufland, cale liberă în Prundu!

Aviz favorabil din partea comisiei CTATU.

Update, 09.05.2022, ora 11.50

Kaufland vrea să ridice la Pitești un nou supermarket cu orice preț!

Mâine are loc o nouă ședința CTATU (Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism) în cadrul Primăriei Pitești.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi se referă la construcția unui nou supermarket Kaufland, în Pitești, în cartierul Prundu, în locul fostei Autobaze.

Detalii cât și subiectul pe larg, AICI – Exclusiv – Video: Un nou supermarket Kaufland în Piteşti

Membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, în frunte cu primarul Gentea, care este și președinte, au avut observații cu privire la acest proiect, pe care l-au respins în ultima ședința.

Iată cele mai importante propuneri ale constructorului pentru ca proiectul să aibă aviz pozitiv:

Pentru realizarea obiectivului se propune schimbarea zonificării funcționale din CcR4a Subzonă de căi de comunicații rutiere existente și construcții aferente acesteia în Zonă pentru instituții publice și servicii IS41b având destinația principală de spațiu comercial, hipermarket și parțial în Subzonă Căi de comunicație rutiere CcR4b, necesară pentru lărgirea aleii Petru Poni și a aleii de acces către Complexul Sportiv Prundu.

Pentru lărgirea aleii Petru Poni se rezervă din terenul reglementat o suprafață de 1348 m.p. și pentru lărgirea aleii de acces către Complexul  Sportiv Prundu se rezervă din terenul reglementat o suprafață de 236 m.p.( în total 1.584 m.p.).

Conform propunerii orientative de amenajare  se va realiza  un număr minim de 316 locuri de parcare, respectiv 269 de locuri de parcare ce deservesc hipermarket-ul propus și 47 de locuri de parcare publice, pe latura dinspre aleea Petru Poni, asigurate pentru folosința locatarilor blocurilor B10, B11 și B12.

Parcajele la sol vor fi prevăzute cu un arbore la fiecare 4 locuri de parcare.

În incintă vor fi prevăzute spații verzi și plantate, cu rol decorativ și de agrement, de minimum 5% din suprafața totală a terenului.”

Vom vedea mâine dacă, de data aceasta, Comisia va da aviz pozitiv pentru construcția supermarketului din Prundu.

Știrea inițială, 12.04.2022, ora 12.40

Exclusiv: Lovitură pentru Kaufland Prundu. Primăria a respins proiectul.

Documentația privind construirea unui nou Kaufland în Pitești va fi reanalizată într-o ședință ulterioară a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (C.T.A.T.U.).

În ședința C.T.A.T.U., a primit 3 voturi favorabile, 2 voturi nefavorabile și 2 abțineri.

VIDEO cu terenul fostei autobaze ASTRA, unde se dorește ridicarea noului Kaufland.

 

 

Despre acest proiect ePitești v-a informat AICI. Este vorba despre Kaufland Prundu, amplasat în zone fostei autobaze Astra.

Vă reamintim, primarul Cristian Gentea, declara pentru ePitești.ro la începutul lunii martie, că a transmis foarte clar constructorului care se va ocupa de ridicarea  noului complex, că trebuie să îndeplinească absolut toate cerințele care se stabilesc în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism – C.T.A.T.U. 

Ei bine,  în urma ședinței C.T.A.T.U. din 6 aprilie, rezultatul a fost unul nefavorabil pentru firma care se ocupă de proiectul noului Kaufland.

Ca observație, se menționează: „Având în vedere că pentru obiectivul propus este necesar să se asigure un număr considerabil de locuri de parcare, iar terenul pe care se propune amplasarea acestuia este situat în imediata vecinătate a unei zone rezidențiale, se recomandă ca amenajarea locurilor de parcare să se realizeze în baza principiilor ecologice (cu arbori care să genereze umbră la sol și cu îmbrăcăminte permeabilă prin care să se asigure infiltrarea apelor pluviale și echilibrarea termică naturală la nivelul solului).”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

5 comentarii

  • Berechet spune:

    P-ăștia îi ia cu locurile de parcare dar la Sala Sporturilor s-au încurcat. Acolo parchezi doar pe acoperiș dacă ai elicopter. Cum să iei șpagă de la Kaufland , e nasol pute departe.

  • Ghiță spune:

    Au dat-o la pace cu ăia de la urbanism. Au aprobat ei blocuri peste case și acum se dau cocoși la Kaufland?

  • Florys spune:

    Faceți bai fraților un Ștrand…nu supermarket….să vină oameni la plajă relaxare….că mâncare și pacanele e ..peste tot bani să avem…..

  • Anca spune:

    Mai bine o piață pt.”prăpădiții „de producători autohtoni,unde sa-si poată vinde marfa.
    Nu-i mai îmbogățiți pe alții cu marfurile lor pline de e-uri!!!!

  • Ungureanu spune:

    Dar nu s-au gândit la cum să ieși de acolo cu autoturismul în Bulevardul Petrochimiștilor? Trebuie or un sens giratoriu, ori semaforizată intersecția. Vai de capul nostru, asta ne mai lipsea!…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90