EcoMoto 930×122

SC Apă Canal 2000 SA

Apă Canal – Anunț de ultimă oră!

Apă Canal – Anunț de ultimă oră!

Citiți și: Atenție, se oprește apa în această dimineață! Consumatori afectați

SC Apă Canal 2000 SA recomandă utilizatorilor să ia măsurile necesare pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț al instalațiilor și amenajărilor aferente alimentării cu apă. Pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, venim în întâmpinarea clienților noștri cu câteva recomandări tehnice.

Utilizatorii se pot proteja împotriva pagubelor pe care înghețul le poate provoca, evitând astfel cheltuielile cu reparațiile sau înlocuirea apometrelor, țevilor sau a branșamentelor de alimentare cu apă.

Citiți și: Argeș: Faceți-vă rezerve! Se oprește apa potabilă!

Pe perioada de timp cu temperaturi scăzute, proprietarii de locuințe ar trebui să acorde importanță protejării de îngheț a apometrelor și țevilor.

Protejați căminul de apometru!

Îngheţul apei din reţelele de distribuţie apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branşament şi reţeaua interioară. Protecţia instalaţiilor din căminul de apometru este la fel de importantă întrucât aici sunt marea majoritate a armăturilor, apometre, robinete, coturi, adică locuri unde pot apărea diminuări ale secţiunii utile şi unde se formează gheaţă în situaţia în care nu există circulaţie a apei pe reţea.

Protejaţi apometrul!

Conform Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, clienţii au obligaţia „să se preocupe de asigurarea integrităţii sistemelor de măsurare‟. În cazul în care apometrul îngheaţă, costurile de remediere (contravaloarea aparatului de măsură, manopera aferentă înlocuirii, cheltuielile corespunzătoare deplasării şi staţionării mijlocului de transport utilizat) revin în exclusivitate clienţilor.

Dacă contorul este amplasat în exterior, asigurați-vă în plus că acesta este protejat cu materiale izolatoare care să reducă/împiedice înghețarea contorului.

Protejarea țevilor și a branșamentelor de alimentare cu apă:

– Izolați țevile! Dacă aveți o chiuvetă montată pe un perete exterior, izolați țevile.

– Ventilați spațiile de sub chiuvetă, pentru a permite aerului cald să pătrundă la țevi.

– Îndepărtați tuburile flexibile de la racordurile exterioare.

– Opriți alimentarea cu apă spre robineții din exterior și când este posibil, goliți țevile complet.

 Consumaţi constant apă!

Multe din problemele cauzate de îngheţ s-au înregistrat la capetele de reţea, acolo unde consumul este mai scăzut şi neuniform.

Nu realizaţi construcţii în apropierea reţelelor de apă! Construcţia de cămine şi alte corpuri betonate în imediata apropiere a reţelelor de distribuţie a apei facilitează îngheţul.

Ȋn cazul în care, în urma măsurilor luate sau în lipsa acestora, vor apărea situaţii de îngheţ a conductelor este necesar să cunoaşteţi următoarele:

– nu acţionaţi asupra apometrelor instalate la limita de proprietate, în cazul în care sunt înghetate apometrele, nu încercaţi să le dezghetaţi singuri, anunţaţi SC Apă Canal SA la numărul de telefon 0248.223.237;

– dacă problema a apărut la instalaţia proprie (reţeaua interioară), rugaţi vecinii să vă dea un vas cu apă caldă pe care o turnaţi încet peste conductă, în zona îngheţată;

– nu folosiţi focul deschis pentru dezgheţarea conductelor.

În cazul în care recomandările tehnice au fost ignorate, iar contorul îngheață și se defectează, societatea Apă Canal 2000 SA va repara sau înlocui contorul, facturând acest serviciu.

Conform art. 102 alin. (3) din Regulamentul consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare din aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş, „orice reparații și orice înlocuire de contor/aparat de măsură al cărui sigiliu a fost rupt și care a fost deschis sau demontat ori a cărei deteriorare se datorează unei cauze străine sau unei funcționări anormale în condiții de îngheț, incendiu, șocuri exterioare, furt, etc., sunt efectuate de Operatorul serviciului, pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului‟.

SC Apă Canal 2000 SA reamintește utilizatorilor să verifice conductele de apă şi eventualii robineţi montaţi pe instalaţie, înainte de venirea frigului, pentru a se asigura că nu există fisuri sau pierderi de apă care ar putea favoriza îngheţarea conductelor.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

3 comentarii

  • Marin spune:

    Bună seara! In urma cu aprox.3 luni au venit lucrătorii de la Sc apa-canal sa au desfăcut căminul apometrului și nu l au mai readus în stadiul inițial, acum daca instalația inclusiv apometrul îngheață, eu sunt de vină, eu sunt bun de plată? Dragilor veniți și refaceți așa cum ați găsit ( căminul apometrului) și dacă se poate mai bine. Vă aștept în Pitești, str. Ghe. Alesseanu nr.9. Motivul – starea de sănătate nu mi permite. Mulțumesc!

  • Iconareasa spune:

    Păi ce să protejam că lucrările făcute de oameni dumneavoastră lasă de dorit dacă era să lucrați prin alte țări în bătaia asta de joc erați desființați în România se face totul numai în bătaie de joc alea nu sunt cămine ce puneți dumneavoastră la bani de îi luați

  • senna spune:

    Stimabililor,
    Voi sunteți tot un fel de „marele alb” în domeniul vostru de activitate. La prețul apei și canalului, care sunt dintre cele mai mari din tara, iar instalația de pana la apometru inclusiv fiind proprietatea voastra, trebuie sa va ocupați de ele. Utilizatorii nu sunt proprietari ai apometrelor, nu au certificat de conformitate sau de verificare metrologica.
    Aveți grija de patrimoniul pe care il administrați!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3