930X122 MAIA

amenda

Argeș: Avertisment în loc de amendă pentru nepurtarea măștii de protecție

În ultimele 24 de ore, în cadrul acțiunilor pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, polițiștii argeșeni au aplicat avertismente în loc de amenzi persoanelor care nu purtau mască de protecție.

Citiți și: Cum poți scăpa de amendă pentru vorbitul la telefon

Astfel, au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, cu avertisment.

În raportul furnizat ieri, 15 februarie, de IPJ Argeș, se arăta faptul că, în ultimele 24 de ore, polițiștii aplicaseră 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție.

Citiți și: Argeș: Amendă uriașă pentru un șofer care făcea pe taximetristul

Înlocuirea amenzilor cu avertismente vine în contextul deciziei Curții Constituționale care a hotărât ieri, că Guvernul nu a parcurs toate procedurile legale pentru a impune purtarea măștii de protecție.

Astfel, această măsură a fost catalogată ca fiind neconstituțională.

În urma acestei decizii, și amenzile date, începând din noiembrie 2020, pentru nepurtarea măștii ar putea fi anulate prin decizii judecătorești, dacă acestea nu au fost plătite.

Autoritățile din Sănătate (șeful DSU, Raed Arafat și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila), cât și premierul României, Nicolae Ciucă au declarat că această decizie se va executa, dar totodată fac apel la responsabilitate.

Alexandru Rafila a declarat că purtarea măștii nu este o restricție în sine, ci o măsură de protecție sanitară care previne îmbolnăvirea.

Subiectul pe larg, AICI – Anunţ de ultimă oră privind masca: „Deciziile Curţii Constituţionale se vor executa”

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3