930×122 CAPRA 5

elevi

A. Manea, declarații cu privire la elevii care au băut alcool la școală

Update, ora 14:23: Inspectorul Școlar General al județului Argeș, prof. Alina Manea, a reacționat în cazul elevilor de la Colegiul Tehnic din Câmpulung care au consumat băuturi alcoolice în incita unității de învățământ. 

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Video – Declarațiile Inspectorului General, Alina Manea

 

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

UPDATE ORA 13.40: ” În ziua de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, unui elev din cadrul unei unități de învățământ liceal din municipiul Câmpulung i s-ar fi făcut rău, ca urmare a faptului că ar fi consumat alcool, alături de alți colegi.

 

 

La fața locului s-au deplasat un echipaj de poliție și un echipaj medical, care a preluat minorul și l-a transportat la spital. Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, șase elevi de clasa a IX-a, ar fi consumat alcool, adus de unul dintre ei, în incinta unității de învățământ. În urma celor constatate, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991, celor șase elevi, pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice. Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au avut în atenție unitatea de învățământ și au desfășurat activități de verificare, în anul 2021.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente, prin efectuarea unor activități informativ-educative cu elevii și cadrele didactice”, precizează IPJ Argeş.

Video – Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeș

Ştirea iniţială – ora 10.40 – Argeş: Trei elevi de liceu, beţie cruntă la prima oră de curs. Unul a ajuns la spital.

În urmă cu puțin timp, un apel la 112 anunța faptul că trei elevi de la Colegiul Tehnic din Câmpulung acuză o stare de rău. Conform primelor informații, starea de rău ar fi fost cauzată în urma consumului de alcool. La fața locului s-a deplasat un echipaj de salvare, un echipaj de poliţie şi mama unuia dintre copii.

Au fost identificaţi trei băieţi de clasa a IX-a, unul dintre aceştia având o stare accentuată de rău, cel mai probabil din cauza alcoolului ingerat.

 

 

Directoarea Colegiului Tehnic din Câmpulung, prof. Adriana Nedelcu (foto): „Au consumat alcool, am chemat părinţii copiilor, am chemat salvarea, Poliţia. Au băut de dimineaţă. A văzut profesorul, diriginta, copilului îi era rău, nu mai comunica şi mi-a fost teamă. L-am sunat pe dl. general Creţu, mai bine să fie anunţate toate persoanele decât să se întâmple ceva grav. Acum se face un proces verbal. Un singur elev, cu mama lui, au plecat la spital cu salvarea. Ceilalţi doi sunt aici cu părinţii. Aceştia din urmă sunt bine”.

Rămâne de văzut cum va evolua starea elevului căruia i s-a făcut rău. Acesta primeşte tratamentul adecvat la o unitate medicală din Câmpulung.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3