930×122 CAPRA 5

prognoza meteo

Ultimă oră: Cod galben de vreme instabilă în Argeș

Update ora 11:01 :

Citiți și: ANM a schimbat total prognoza! Fenomenele extreme lovesc fără milă

În urmă cu puțin timp, ANM a actualizat alertele Cod galben de vreme instabilă, cu ploi și instabilitate atmosferică temporar accentuată. Și județul Argeș se află printre zonele vizate de această atenționare cod galben. 

Citiți și: Vremea se schimbă! Meteorologii au anunțat: Se întâmplă de azi!

În intervalul 12 iulie, ora 11:00 – 12 iulie, ora 23:00, în cea mai mare parte a zonei montane, în Moldova, nordul și estul Munteniei și local în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

De asemenea, în intervalul 12, 13 și 14 iulie un alt cod galben de căldură va viza sudul Olteniei, Banat și Crișana. În zonele menționate vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34…36 de grade, apoi de 37…39 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 și 22 de grade.

Știrea inițială, ora 09:29

Ziua de luni vine cu vreme călduroasă, disconfort termic ridicat la câmpie și caniculă în sud-vestul țării.

Dacă astăzi în Pitești se vor înregistra temperaturi de până la 31 de grade Celsius, marți și miercuri valorile vor crește, ajungând chiar la 34 de grade.

„Ne așteptăm la valori de temperaturi în creștere de la o zi la altă. Vorbim în continuare de vreme caniculară și disconfort termic accentuat”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu.

Începând de joi apar și șansele de ploaie, în special seara. Tot în jurul nopții, duminică se vor semnala furtuni însoțite de descărcări electrice.

Foto descriptiv

 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90