SMART KIDS 930X122

accident

Update: Accident în Argeş. O maşină a lovit un pieton, iar şoferul a fugit

Accident în Argeş. O maşină a lovit un pieton, iar şoferul a fugit. S-a întâmplat la Curtea de Argeş, în jurul orei 10.30 a dimineţii de astăzi.

Citiți și: Accident cu 2 mașini lângă Pitești. Sunt persoane rănite

UPDATE – ORA 12.30: „Din verificările preliminare, efectuare de polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 26 de ani, din Băiculești, care conducea un autoturism pe str. Rozelor din municipiul Curtea de Argeș, ar fi acroșat un bărbat de 77 de ani, din Curtea de Argeș.

După producerea evenimentului, conducătorul autoturismului a părăsit locul producerii evenimentului rutier fără încuviințarea polițiștilor, fiind identificat la scurt timp.

Citiți și: Exclusiv/ Argeș. Accident deosebit de grav, acum! Intervenție de URGENȚĂ!

Din verificările efectuate până în prezent, a rezultat că bărbatul care ar fi condus autovehiculul implicat în accident are dreptul de a conduce suspendat.

Bărbatul de 78 de ani a fost transportat la spital pentru investigații medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără drept, vătămare din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conform art. 196, 335 și 338 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut”, precizează IPJ Argeş.

 

 

Ştirea iniţială – ora 10.44

La această oră, paramedicii SMURD de la Detașamentul Curtea de Argeș intervin la un accident rutier, cu victimă pieton.

Evenimentul a avut loc pe strada Rozelor din municipiul Basarabilor.

Din primele informaţii, victima este conștientă.

PRECIZĂRI IPJ ARGEŞ CU PRIVIRE LA ASTFEL DE SPEŢE

În situaţia producerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulaţiei publice sau care şi-a avut originea într-un asemenea loc, obligaţiile pe care le au conducătorii auto, în funcţie de tipul evenimentului rutier, sunt următoarele:

1.Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

2.Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

3.Dacă evenimentul s-a soldat şi cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

PRECIZĂRI SUPLIMENTARE

Formularul de constatare amiabilă se poate încheia doar în situaţia evenimentelor soldate numai cu pagube materiale, cu îndeplinirea cumulativă a unor condiţii: dacă nici o persoană nu a fost rănită, dacă sunt implicate doar două autovehicule, dacă nu se creează pagube materiale decât celor două autovehicule implicate în eveniment, precum şi dacă există acordul de voinţă al celor doi conducători auto, exprimat prin semnarea formularului.

Utilizarea acestui formular nu este o obligaţie, ci o alternativă la procedura care prevede deplasarea la unitatea teritorială de poliţie pentru întocmirea documentelor de constatare.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90