930 x122 grota rece

dacia

CRESC SALARIILE LA DACIA. SINDICATUL, CERERE RADICALĂ

În această perioadă, la uzina Automobile Dacia din Mioveni administrația și sindicaliștii poartă negocieri pentru încheierea contractului colectiv de muncă pentru anul 2018.

Citiți și: Cele mai recente date despre Uzina Dacia. Informații oficiale

Astăzi au avut loc primele discuții cu privire la creșterea salariilor, după cum precizează pentru ePitești viceliderul sindical Ion Iordache.

Potrivit sursei citate, sindicatul cere pentru acest an o majorare generală radicală a tuturor salariilor cu 600 de lei brut, în timp ce conducerea uzinei oferă o creștere generală cu doar 60 de lei și o creștere individuală de 0,7%.

Citiți și: Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

Cele două părți nu au ajuns azi la un acord (nici nu era de așteptat, având în vedere și experiența anilor precedenți), dar negocierile continuă.

„Dacă nu se ajunge la un acord, vom declanşa conflictul de muncă. Mai avem, însă, cam o săptămână la dispoziţie şi suntem optimişti, chiar dacă acum nu suntem mulţumiţi de felul în care decurg negocierile.”, declară sindicalistul Ion Iordache pentru ePitești.

Cert este că și în 2018 salariile la Automobile Dacia vor fi majorate. Rămâne de văzut cu cât. Diferența dintre solicitarea sindicatului și oferta administrației este mare.

Negocierile de anul trecut s-au încheiat pe 1 martie cu o creștere cu 200 de lei a salariilor și cu alte beneficii (subiectul pe larg, AICI), după ce inițial sindicaliștii ceruseră o majorare cu 450 de lei brut.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3