930 x122 grota rece

dacia

ULTIMA ORĂ: VESTE NEAȘTEPTATĂ DE LA DACIA

Ultima oră: Veste neașteptată de la Dacia. Așa cum v-am informat, la uzina Automobile Dacia din Mioveni a fost declanșat conflictul de muncă după ce negocierile dintre administrație și sindicat cu privire la creșterea salariilor pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2018 au eșuat.

Citiți și: Cele mai recente date despre Uzina Dacia. Informații oficiale

În momentul de față, potrivit viceliderului sindical Ion Iordache, care face o declarație neașteptată, ”la Dacia ne aflăm cu conflictul de muncă depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, care ne invită la conciliere pe data de 19 martie. Dacă nu ajungem la un acord în urma concilierii, și speranța mea ca bătrân sindicalist este să nu ajungem la niciun acord, vom declanșa o mare grevă la Dacia.

Decizia se va lua în urma concilierii. Sindicatul va convoca Adunarea Generală a Membrilor de Sindicat de la Dacia și împreună vor hotărî dacă declanșează grevă sau nu.”, declară Ion Iordache pentru ePitești.

Citiți și: Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

Potrivit sursei citate, în prezent conducerea uzinei Automobile Dacia oferă o creștere salarială de 115 lei, după ce inițial oferise o creștere de 60, iar apoi, pe parcursul negocierilor, de 80 de lei.

În schimb, afirmă Ion Iordache, ”solicitarea și așteptările noastre sunt cu mult peste propunerile administrației. Trebuie menționat că salariul minim la Dacia este de 2.100 de lei.” Iordache nu mai precizează cu cât cer sindicaliștii să fie majorate salariile pentru 2018. Amintim că cererea inițială era de 600 de lei brut.

Negocierile de anul trecut s-au încheiat pe 1 martie cu o creștere cu 200 de lei a salariilor și cu alte beneficii (amănunte, AICI), după ce inițial sindicaliștii ceruseră o majorare cu 450 de lei brut.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90