Donaris 930 x 122

fc arges

La juniorii lui FC Argeș joacă cine are valoare sau cine are „pile”?

La juniorii lui FC Argeș joacă cine are valoare sau cine are „pile”?

Citiți și: Ce spun suporterii FC Argeș despre evenimentele grave de la finalul meciului cu Rapid

În iulie 2022 la conducerea Centrului de Copii și Juniori al FC Argeș vine un tânăr șef.

Este vorba despre Bogdan Vișan (foto).

Citiți și: Președinte nou la FC Argeș! Cine vine

Acesta, conform presei de acum doi ani, ar fi fost propus de Daniel Stanciu, directorul executiv al echipei mari.

Deocamdată nu o să intru în CV-ul lui Vișan. Deocamdată! CV care nu prea spune nimic pentru o asemenea funcție.

Alt semnal de alarmă vreau să trag.

Mă așteptam de la Vișan, tinerel fiind și la început de drum, fără mari realizări, să nu accepte sintagma „PCR”: „pile, cunoștințe și relații” de la antrenorii pe care i-ar conduce la Centrul de Juniori.

Și cu antrenorii ar fi o discuție dar nu o dezvolt acum. 

Revenind, lumea vorbește, nu știm dacă e adevărat sau nu. O să ne interesăm mai îndeaproape, mai vedem.

De ceva timp avem tot mai multe semnale de la oamenii implicați în fenomenul fotbalistic piteștean că la Centrul de Copii și Juniori lucrurile nu par să fie în regulă. Sunt discuții, sunt nemulțumiri, sunt aspecte care sunt scoase la iveală de către cei de lângă club sub protecția anonimatului.

CE AR SPUNE CONDUCEREA PRIMĂRIEI PITEȘTI?

Sunt convins că șefii administrației piteștene nu ar lasă la voia întâmplării aceste aspecte. Nu ar fi prea bucuroși să audă așa ceva în contextul investițiilor masive care se fac pentru clubul FC Argeș.

Noul stadion de 100 de milioane de euro, SF-ul care urmează să fie construit după ce actualul stadion „Nicolae Dobrin” va fi ras de pe fața pământului și vine în completarea unui proiect început cu mare curaj de conducerea Primăriei Pitești. Proiect care trebuie să includă în primul rând juniori de valoare crescuți în pepiniera proprie a clubului.

Știm clar și sigur că dacă nu ai copii și juniori de valoare nu ai viitor!

Să ne spună Vișan: câți jucători de mare valoare de la juniori sunt în vizorul marilor echipe din prima ligă de fotbal în acest moment?

Câți, Bogdane?

Îi reamintesc lui Vișan că pe timpul lui Mihai Ianovschi (foto) juniorii de la FC Argeș erau campioni cam peste tot, la mai toate grupele! Acum juniorii lui FC Argeș se mulțumesc cu locuri modeste.

Tu știi, Bogdane, bine aceste aspecte! Nu cred că trebuie chiar eu să ți le readuc aminte, nu?!?

ALTE EXEMPLE DE UNDE POATE ÎNVĂȚA VIȘAN

„Academia Hagi” unde se scot fotbaliști pe bandă rulantă (nu dezvolt, știe toată lumea ce a realizat Gică Hagi acolo) sau Generația de Aur, echipa națională a României de după anii 1990, a fost construită pe fundația „Luceafărul” de dinainte de ’89 unde s-au adunat toți tinerii talentați ai acelor timpuri. Apropo, și Hagi tot acolo a fost crescut.

Doar așa poți construi viitorul: punând bazele fundației cu valoare. Nu cu pile și interese!

FC Argeș are nevoie de tineri pentru a construi o echipă mare de valoare. FC Argeș nu are nevoie de aceleași metehne de care suntem toți sătui până peste cap!

Am ajuns unde am ajuns tocmai din aceste cauze. Tot fotbalul românesc suferă! Suferă pentru că antrenorii au interese, suferă pentru că sunt lăsați să facă asta! Tocmai de aia nu avem rezultate!

Nu joacă valoarea, joacă cine are tatăl cu mai mulți bani, joacă copiii unor alți antrenori de fotbal care nu au nicio treabă cu fotbalul! Va veni momentul și timpul când vom face publice date concrete.

Însă, exemplele pot continua la nesfârșit. Nu are sens să insist, ați prins ideea!

Cu toții ne dorim un FC Argeș în prima Ligă de Fotbal cu jucători de la juniorii clubului.

Mutu, Neaga, Dică, Coman sunt doar câțiva din ce a „scos” Ianovschi fără pile și relații.

Ținem aproape!

La juniorii lui FC Argeș joacă cine are valoare sau cine are „pile”?

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

17 comentarii

  • Ionut spune:

    Adevarat ! O mare …la acest club! Un ….care a ….meritele unor grupe de copii si i a dat uitarii , promovand grupele de copii pe care i antrena la clubul privat de unde a venit . Se zvonea cu surle si trambite ca se va infiinta o echipa valoroasa care trebuia sa combine doua echipe de aceeasi varsta , dar in “ combinatie” nu a intrat decat echipa “ elita “ care cotiza la antrenamente individuale .. “ restul nu sunt de valoare .. doar ai mei “

  • Ionut72 spune:

    speram ca nu o sa va opriti aici. sunt multe probleme la centru, parinti care au luat copiii si deja sunt la alte echipe. o sa auzim iar stiri de genul „a început junioratul la fc arges”. incepeti cu grupa lui Șarpe. verificați acolo cine joaca si cine nu, cine a plecat deja…

  • Mihaela spune:

    Felicitari Alex Ivan. In sfarsit cineva care are curajul sa spună lucrurilor pe nume. Inca o data felicitari, si tie si celor din “echipa ta”.

  • Mihai spune:

    Ce îl recomandă pe Vișan să fie șef de centru în afară de politic. Fotbalist nu Antrenor nu Conducător nu doar pe linie de partid și pupincureala. Au distrus un brand care a scos zeci de fotbaliști pt țara asta. Acum totul e pe pile bani și relații la …sau ești prieten cu Vișan și joacă copilul nu mai pun …. lui Vișan cu ….copiilor. Vișan nu a antrenat până acum la copii 11-11 el a antrenat și câștigat turnee la 4+1 și 6+1. El este șef de centru și se antrenează separat cu grupa lui la Foita și îi stoarce pe părinți de bani. Auzi face meditație la fotbal cu copii separat. Clubul Fc. A a ajuns circ antrenori fără licențe conduși de părinții de la gard care se vând pe o sticlă de ceva și un grătar. Rușine pt ce au făcut din Fc. A

  • Minca marian spune:

    vorbim de centrul luceafărul. pai a fost infintat de comunisti pe care mulți din tineri nu i agreați. nu exista telefoane. droguri.scutiri medicale.nu părăsea nimeni tara existau ore de sport disciplina si multe altele iar la antrenamente bataia era rupta din rai cantonamente.cate 10 in camera scoala pe rupte cate se fac astazi din ele? sa fim seriosi toti parinti dau bani ca sa iasa copii lor fotbalisti despre valoare nu vorbim este putin peste nota 2 sa fim seriosi daca nu au talent nu mai insistati cu ei

  • Parinte spune:

    Articolul este bun, poate cu acesta ocazie cineva din conducerea clubului sau a primarie ( primarie care isi creste imaginea prin prisma clubului FCA , mediatizand ca la FCA se fac selectii de copii, ca totul este gratis, ca au baza de antrenament , etc .) isi va destupa urechii si isi va deschide ochii. Nu stiu daca ceilalti comentatori ( site sau retele sociale ) sunt implicati in aceasta harababura care se numeste Centru de copii si juniori FCA , dar eu care sunt implicat din umbra copilului meu pot sa adresez cateva intrebari conducerii la care am sa dau tot eu radpunsul :
    – cate echipamente de joc oficial au primit copiii din partea clubul , raspuns in ultimii 4 ani grupele mai mici de 2010 ? Niciunul
    – de cate ori clubul a premiat simbolic perfomanta copiilor la turneele private platite de parinti ? Niciodata
    – are conducerea un raspuns la spatiile de antrenament pentru copii ( inainte de a incepe demolarea mare parte din copii se antrenau pe un teren jerpelit, plin de negru fum (toxic) , sau pe un teren de iarba accptabil dar cu lumina de la luna ) ? Nu , nu are , nici pana acum nu s a comunicat oficial unde se vor antrena in conditii decente ( transport, ore de antrenament care sa nu impiedice dezvoltarea scolara a copiilor, samd..
    – de ce unele grupe sunt considerate elite fara ca macar seful centrului sa nu faca nici cea mai mica selectie ? Pentru ca asa s a dorit..
    – de ce unele grupe platesc taxa de antrenament si altele nu ? Pentru ca asa s a dorit …
    – de ce conducerea centrului nu a participat la nici o sedinta cu parintii ? Pentru ca asa s a dorit

    Si intrebarile fara raspuns din partea oficialilor pot continua , dar cred ca au fost punctate cele mai importante dintre ele.

    Sper ca cineva sa citeasca acest comentariu, sa si asume greselile care au fost facute , sa aduca in centru un conducator rational si fezabil din toate punctele de vedere,care sa cunoasca management sportiv, care sa urmareasca antrenamente la toate grupele de varsta, care sa fie prezent in baza, nu un SEF de centru care antreneaza grupe de elita (echipele cu care s a transferat in centru fara a analiza si alti copii) , in afara bazei oficiale , si care are iesiri necontrolate si jignitoare asupra copiilor in timpul antrenamentelor si meciurilor oficiale ..

    Daca exista cele mai mici dubii la ceea ce am relatat / intrebat invit conducerea din primarie sa organizeze sedinte cu parintii la toate grupele.. poate atunci cineva va intelege acest fenomen

  • Dorin spune:

    Un articol foarte bun.Părinții se trezesc la realitate și nu mai vor ca copii lor sa fie bătaia de joc a Vișan.
    CV-ul lui este doar plin de doar de cursuri și licențe primite pe banii că sa ajungă acum sa mulgă părinții de banii.
    …așa cum respiră pe toată lumea și vorbeste cu cineva doar daca are un „interes”.
    Distruge viitorul copiilor.
    DAT AFARA și adus altcineva care chiar interesează de copii nu banii.
    Dacă rămâne va distruge viitorul multor copii

  • Ion spune:

    Clubul FC. A nu are conducători la echipa mare ce să mai vb la copii. Atâta timp cat totul e politic și antrenorii și conducătorii sunt puși politic totul este distrus. Antrenorii nu au licențe nu au jucat fotbal măcar și personalitate O se vând și joacă după cum spun părinți și după prietenii. Iar șeful de centru nu a antrenat niciodată 11-11 și nu are nimic în CV care să-l recomande să fie Șef de centru nici măcar prezența ca om sau personalitatea bineînțeles tatăl lui în Politică în trecut. Primăria se umflă ca fac selecții ca ai sute de copii dar totul pe banii părinților

  • Andrei spune:

    Vișan este Șef de centru și el se antrenează la Albota de unde a venit nu la Fc. A ca toate grupele. Îi stoarce pe părinți de bani plătesc părinții minim 300-400 mil pe an pt un copil ( turnee, teren echipamente și bineînțeles antrenamente private )
    Îl întreb Mutu,Neagă,Dica,Barbu,Sumi etc. au făcut antrenamente private pe bani. NU
    Ce pregătire are Vișan pt a fi Șef de centru. Nimic CV gol,nici măcar nu a antrenat o grupă de 11-11. Face niște circuri de turnee de 4+1sau 6+1 și stoarce părinții de bani. Bineînțeles pt cine intele rolul turneelor (niște petreceri cu mămicile ca de sunt mai multe femei la turneu decât bărbați știe el Vișan mai bine ).
    Antrenori de la copii ce CV au la fel ca el nici măcar nu sunt foști jucători. A fost Ghiță și l-au dat afară. De licențe și personalitate în fața părinților nu mai vb. O
    Antrenamente conduse de părinți turnee organizate de părinți meciuri amicale de părinți ca antrenorii nu știu ce e cu ei pe acolo. Vișan ce face la clubul ăsta ca el e pe la Albota să-i mai umple buzunarele și lui Foita

  • Florin Teleu spune:

    Acest Vișan, care este un … a …. 2-3 copii care erau de viitor, problema nu este Vișan și acest … care se implica chiar și la copii, suntem o rușine. Oamenii buni aceasta mafie a … distruge tot ei nu înțeleg cât muncesc acest copii . Piteștiul pana nu scapă de acești … o sa fie greu.

  • Relu spune:

    Ei au distrus echipa mare ce mai vb de copii ca pt ei nu exista Centrul de copii. La echipa mare sunt salarii de 8000€ la Liga 2 și sunt pe 12 și Mioveni cu salarii de 1000& sunt pe 4 nu e ceva necurat la mijloc (bani retur). Echipa mare nu are Președinte și vreți să avem la copii pe cineva bun. Politicul s-a băgat peste tot și a distrus tot punând în funcții toți analfabeții gen …. Voi nu vă uitați cum arată acest Moș. Crăciun ce prestanță are el în fața copiilor sau a părinților când e de 10 ani în treining. Măcar Yanovski avea o prestanță când vb cineva cu el. Acest … pus politic nu a făcut o ședință cu părinții care plătesc tot ce mișcă la Fc. Eu urmăresc meciuri la copii și văd copi. Obezi cu handicap sau cu diferite probleme la Fotbal Vișan de ce nu îi vede ca sunt copii lui Xsi Y. Am ajuns o țară de lingăi și pupincuristi și nu mai spun sifoane

  • Roxana spune:

    Vișan are un caracter infect și nu are ce căuta langa copii.Pe langa discuțiile cu implicație politica și politicoasă trebuie sa discutam realitatea de pe teren.
    Omul asta trebuie sa își facă un control că nu e in toate mintiile lui.
    Țipă că un apucat de pe marginea terenului la copii și ei joaca de frica nu de plăcere că cică ” doar așa faci fotbaliști din ei…” ,dar pe langa asta îmi provoacă greata discutiile pe care le are cu copii care implica conotații sexuale și nimeni nu vorbește despre acest lucru.
    Nu știu ce implica viitorul pentru el dar,oameni buni este un pericol public nu are ce căuta langa un copii.

  • Mihai spune:

    Totul se face pe pile și cu un tratament la bătaie de joc din partea antrenorilor,de ex Robert Enache Ești tratat că ultimul om,am retras copilul poate face lucruri mai bune în viață.Din păcate ce se zvonește partea cu PCR este adevărată.

  • Relu spune:

    La Șarpe la grupa de 2011 intră părinții în teren în timpul antrenamentului și le explică nu mai vb ca unii au probleme, nu pot merge nici pe stradă nu mai vb să alerge și joacă titulari meci de meci 90 min. La grupa asta joaca doar cine e prieten cu Șarpe și care cară mingile și jaloanele. Turnee organizate pt șprițuri (dacă pot să intre cei de la epitesti pe grup să vadă circul și sticlele de vin din turnee) la clubul asta e o debandadă totală pt ca nu sunt aduși oameni cu personalitate (antrenori, conducători etc) Bineînțeles ca oameni care spun lucrurile pe nume sunt dați la o parte. Șarpe saracu nici licența de antrenor nu are noroc ca au căzut în liga 2 și nu îi mai trebuie. El saracu nu poate să lege 2 cuvinte (i-au interzis părinții să de-a indicații în timpul meciului la copii) lingăi căutăm și uite unde suntem

  • Ionela spune:

    Salut toți cititorii:
    D-le primar aveți la centrul de copii și juniori peste 300 de copii. Ce se face pt.ei?
    Fiecare copil are o familie formată din părinți, bunici, frați,etc. Toți sunt votanți… când vb.de copii,vb.de tot ce avem mai presus. RESPECTAȚI COPII NOȘTRI CA ȘI NOI SĂ VĂ RESPECTĂM. Alegerile, ultimii doi primari au câștigat la doar câteva sute de voturi.

  • Ionuț F. spune:

    Domnu Primar dumneavoastră sunteți de fapt răspunzător pentru tot ce se întâmplă FCA,tot așa noi părinți o să vă tragem la răspundere la alegeri.
    Nu vă batețijoc de copii care reprezintă viitorul fotbalului argeșean.
    Soluția este simpla ,Vișan pe linie moartă imediat nu la anul ,nu peste doi ci ACUM și niciodată într-o poziție de conducere că nu îl recomandă nimic.
    Să se ducă el sa facă „elite” el singura separat de FCA ,este clar că este o problema majora și trebuie imediat sa vă depărtați de el.

  • Tampiteanu spune:

    La FC Arges, asa a fost mereu. Dintotdeauna!
    Am fost un pustan ce „le avea bine” cu mingea, chiar f. bine.
    Am fost selectionat chiar de Nea Lenci, la un meci de fotbal, interscoli generale. Era o mandrie sa fi alb-violet, ca ii vezi in carne-si-oase, pe Dobrin (cu al sau fiu am fost coleg de scola si prieteni), pe Cristian, Moiceanu, Barbulescu, Balaur, Radu, …si multi altii. Am fost privilegiat sa ii trag la poarta lui Cristian, lui Ariciu…Ma mai lasau sa dau goluri, de incurajare (sa tragi la poarta portarului echipei nationale !!! ea o mandrie si invidie a colegilor / coechipierilor – parca il aud si azi „Bai slabanogea, ia fa-te incoa sa te vad si azi”. Muncea mult Cristian si…avea grija si de noi…picimea) dar la un moment dat chiar o luase in serios, se arunca dupa minge foarte in serios. Amintiri!
    Dar, cand s-a inceput sa se joace fotbal, cu echipa, cam frecam banca. Nu am jucat niciun minut oficial, nici macar nu am fost trimis la incalzire. Motivul? Toata lumea il stia, nu dadeai banul (spaga , mai nou) nu intrai pe teren. 100 lei repriza! 200 lei meciul! sau 300 lei meciul! Tata nu a vrut sa dea, visa, ca orice tata, sa fiu ca Gascanul, ca Ozon…dar pentru asta de ce sa dea bani? Eh! Degeaba mi se spunea „Vedeta” cand vedeta eram doar la antrenamente, la miutze, si va jur, nu prea imi lua oricine mingea de la picior, centram extraordinar. Radu II merau ma felicita dar…tata nu dadea bani sa ma vada in …primul 11!… 300 lei, in anii 75-80 erau totusi bani, bani frumosi. Am plecat la „Aripi”, acolo am jucat, fara bani, dar nu era FC Arges. In ultimul an de liceu am renuntat la fotbal…nu mi eram motivat.
    Deci spaga, atentiile, cadourile primau si atunci, primeaza si astazi! E pacat, se pierd multe talente, cu probabil m-am pierdut su eu…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3