930×122 CAPRA 5

Catedrala Sf Gheorghe

Icoană făcătoare de minuni venită de la Athos, „păzită” de jandarmi

Icoană făcătoare de minuni venită de la Athos, „păzită” de jandarmi

Citiți și: Sute de oameni în centrul Piteștiului

Două ,,dube” ale jandarmilor și peste douăzeci de oameni în uniforme au fost la catedrala Sf. Gheorghe din Pitești, ieri. Trecătorii s-au oprit uimiți. La fel cum, mirați, au privit și cei care și-au savurat cafelele la terasele din apropiere.

Citiți și: Unde se duc banii strânși de pe urma icoanei „Paramythia”

Ce au căutat acolo

Nu au fost solicitați pentru o intervenție în forță. Ori pentru a restabili ordinea și liniștea publică. Însă o misiune au avut. În acest locaș de cult a fost adusă o icoană.

De la Athos

,,Maica Domnului Mângâietoarea” este o icoană considerată făcătoare de minuni. Pe Muntele Athos este venerată în mod deosebit. De acolo a fost adusă la Pitești. La Catedrala Sf. Gheorghe, credincioșii i se pot închina până miercuri.

 

,,Siguranța credincioșilor”

Catedrala a fost arhiplină. Icoana a fost așezată în fața altarului, iar preoții au citit un Acatist de cinstire a ,,Maicii Domnului Mângâietoarea„. Jandarmii au fost postați la intrarea în biserica. Ei s-au asigurat că totul a fost în ordine și credincioșii nu s-au îmbulzit pentru a atinge icoana făcătoare de minuni.

Icoană făcătoare de minuni venită de la Athos, „păzită” de jandarmi

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90