930×122 CAPRA 5

control judiciar

DECIZIE ÎN CAZUL POLIȚISTULUI LOCAL REȚINUT PENTRU PURTARE ABUZIVĂ

Decizie în cazul polițistului local reținut pentru purtare abuzivă. Judecătorul de cameră preliminară a dispus în cazul lui Octavian Florescu, polițistul local acuzat că ar fi agresat fizic un bărbat și că l-ar fi lipsit de libertate, măsura controlului judiciar.

Citiți și: Exclusiv/20 000 € pentru viața polițistului local mort din Pitești!

Poliția Argeș l-a prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, procurorul de caz ducându-l în fața judecătorului de cameră preliminară cu propunere de arestare preventivă. Însă judecătorul de cameră preliminară a respinsă propunerea, hotărând, în schimb, măsura controlului judiciar. Cu alte cuvinte, polițistul local, în vârstă de 25 de ani, a fost lăsat în libertate, cu unele restricții. Iată decizia judecătorului:

În temeiul art. 227 alin.l C.p.p. rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p, respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului FO şi dispune punerea în libertate a inculpatului dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În temeiul art. 227 alin. 2 C.p.p., dispune luarea împotriva inculpatului FO a măsurii preventive a controlului judiciar, prevăzută de art. 211 C.p.p. și urm., pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 21.06.2019 şi până la data de 19.08.2019 inclusiv.

Citiți și: Asta-i România! Polițist filmat când ajută SINGUR un șofer cu mașina stricată

În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de organul judiciar care a dipus măsura, la IPJ Argeş – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; b) să nu se apropie de persoana vătămată Rizoiu RCI şi de membrii familiei acestuia şi să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu”.

Vă amintim că Octavian Florescu, agent al Serviciului Rutier al Poliției Locale Pitești, fusese reținut vineri, 21 iunie 2019, de Poliție pentru 24 de ore. Pe 12 iunie 2019, polițistul local ”ar fi agresat fizic un bărbat, pe care, ulterior, l-ar fi lipsit de libertate fără a avea acest drept”, preciza Biroul de presă al Poliției Argeș. Amănunte, AICI.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90