SMART KIDS 930X122

covid

Au fost confirmate primele cazuri cu tulpina Omicron în România

Update, 5 decembrie, ora 10:46

Citiți și: Argeș. Oficial: Cazuri de COVID, oameni internați!

Este oficial! Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu noua tulpină Omicron, în România.

Este vorba despre doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în 30 noiembrie – o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui, a anunțat Ministerul Sănătății.

Citiți și: Scandalos! În plin sezon de gripă, „japcă” pe față la unele farmacii din Pitești!

Ambele persoane sunt izolate la domiciliu și sunt asimptomatice.

Știrea inițială, 2 decembrie, ora 08:18 – Noua tulpină Covid, în România. Trei persoane suspecte de infecție

Noua tulpină Covid, din Africa – varianta Omicron, este posibil să fi ajuns și în România.

Autoritățile sunt în alertă după ce 3 persoane, printre care și un jucător al echipei de rugby Știința Baia Mare, întoarse în România din Africa de Sud, au fost confirmate cu pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, persoanele în cauză nu prezintă simptome.

Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizăm faptul că în urma testelor efectuate, 3 persoane (două la aeroportul din București și una la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm ca testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (București și Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021.

Niciuna dintre cele trei persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere și vă vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate.”, transmite miercuri seara Grupul de Comunicare Strategică, conform Digi24.ro.

Sursă foto principal: PRO TV

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90