930 x122 grota rece

garda de mediu

Amendă COLOSALĂ: 26.000 €! Atât îl costă că a aruncat ulei în răul Argeș!

Update, ora 14:23

Patronul service-ului auto din Pitești a primit o amendă colosală după ce a aruncat 300 de litri de deşeuri petroliere pe Râul Argeș, din zona Lunca Argeșului-Podul Viilor.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Este vorba despre 60.000 lei amendă primită din partea Gărzii de Mediu Argeș, 40.000 de lei din partea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, plus alte costuri.

Cristian Barbu, Șef Serviciu Situații de Urgență ABA Argeș-Vedea, transmite: 

Citiți și: Va fi atracția piteștenilor în 2024. Deja e aglomerat

 

Video – Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, transmite:

Pitești. Tupeu INCALIFICABIL! A „dat” pe „Argeș” sute de litri de ulei de mașină!

Update, ora 10.18, IPJ Argeș transmite:

„Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat verificările în ceea ce privește poluarea de pe Râul Argeș, din zona Lunca Argeșului-Podul Viilor și au ridicat probe de sol, apă și din substanță, în vederea efectuării unei expertize.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de infectare a apei.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineața zilei de 31.01.2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Pitești, strada Depozitelor, având ca obiect de activitate servicii de reparații auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deșeuri petroliere.

Cu ocazia cercetării la fața locului, au fost ridicate probe de sol, apă și din substanța cu aspect și miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabilii dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislației în vigoare.

În continuare se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de infectare a apei, faptă prevăzută și pedepsită de art.356, aliniatul1 din Codul penal, art.98 alin.2 lit.a din OUG 195/2005 privind Protecția Mediului și art.92 alin 1 din legea 107/1996 privind Legea Apelor, urmând a fi luate măsurile legale în consecință.”

Știrea inițială, ora 09.o9 – Pitești. Comisar Garda de Mediu Argeș: „Este produs petrolier în apă!”

O posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș a fost sesizată de oamenii care au ajuns marți seara în zona Lunca Argeșului – Vivo Mall. Aici mirosea puternic a petrol, iar dâre de combustibil puteau fi observate pe suprafața apei. Subiectul pe larg, AICI – Pitești. Poliția intervine în cazul poluării de pe „Argeș”, lângă Vivo Mall

Cu privire la această situație, au fost sesizate și au intervenit la fața locului, atât polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, dar și Garda de Mediu Argeș.

 

ePitești.ro a luat legătura în această dimineață cu reprezentanții Gărzii de Mediu Argeș, pentru a obține un punct de vedere oficial cu privire la acest caz.

Alex Vâjan, comisar șef Garda de Mediu Argeș, ne-a confirmat faptul că a fost identificat un potențial poluator și că astăzi, dar și în zilele ce vor urma, vor avea loc verificare la mai multe societăți comerciale din zona respectivă. Ancheta este încă în desfășurare.

Deocamdată avem un potențial poluator, astăzi se vor continua verificările la mai multe societăți care sunt în zona respectivă. Deocamdată nu vă pot da mai multe detalii, până nu se finalizează verificările.

E un poluator, o societate comercială care este pe o platformă a cuiva, pe un teren cu contract. Ce s-a deversat în râu este produs petrolier, probabil ulei uzat.”, a declarat Alex Vâjan, comisar șef Garda de Mediu, în exclusivitate pentru ePitești.ro.

Sursă foto: Facebook

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

7 comentarii

  • marian spune:

    sifon

  • Razvan spune:

    Ar trebui arestat cel care a facut treaba asta …si o amenda maxima. Ce sa mai..trebuie impuscat da l draq🙂

  • Un cetatean ingrijorat spune:

    Asa e moda la Suseni la mama lui la domiciliu. Sa arunci uleiul pe unde apuci. S-au facut toti oamenii din zona rurala afaceristi, politicieni, bugetari, ca atare tragem toti ponoasele. Educatie 0 bun simt 0 tara curata 0.

  • Oaianeagra spune:

    La puscarie cu el. Si apoi amenda. Daca dai 1 palma te duci la puscarie, dar daca infectezi / poluezi un rau iei amenda..

  • gicu spune:

    Politistii de la arme, explozibili…? Uleiul explodeaza la contact cu apa?
    Nu e gospodar – il ardea in soba cu ulei – euro 7 spre 8

  • Sorin spune:

    Asta îl aruncă și eu nu am cu ce vopsi gardul pe la tara

  • Romeo spune:

    Terminati cu prostiiile . Arderea uleiului in sobe degaja dioxina . Produs cancerigen pe care il inhalezi si faci cancer !!!. In cativa ani de folosinta a sobei iti imbolnavesti familia, copii, etc! Si probabil le scurtezi viata!. Acele sobe AR trebui sa functioneze cu combustibil lichid , produs de o rafinarie, si Nicidecum cu ulei Uzat! Chiar daca putem sa il folosim in aceste sobe , ne omoara incet dar SIGUR!. Sunt studii in acest sens si nici o autoritate in Romania nu a omologat vreodata o soba cara sa foloseasca drept combustibil uleiul uzat ! Arderea uleiului uzat este interzisa prin lege! Dar cata lume in tara noastra …. nu incalca legea?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90