930 x122 grota rece

primaria pitesti

    Pitești. Primăria refuză eliberarea unui act, condiționând plata unor datorii la buget

    Pitești. Primăria refuză eliberarea unui act condiționând plata unor datorii la buget. Un bărbat este decis să dea în judecată instituția din cauza unui autoturism.

    Citiți și: A început! Noutatea mult așteptată în cele mai mari parcuri din Pitești!

    Concret, acesta a cerut eliberarea certificatului de atestare fiscală pentru a vinde un autoturism marca Volvo.

    Bărbatul deține o societate, de altfel cererea de eliberare a documentului fiind făcută în numele firmei respective.

    Citiți și: Pitești. Informare pentru toată lumea!

    Municipalitatea piteșteană a refuzat să îi elibereze certificatul fiscal. Motivul ar fi acela că firma are creanțe la bugetul local al orașului.

    Cu alte cuvinte, nu au fost plătit taxe, impozite ori amenzi.

    Bărbatul ne-a spus că firma sa ar deține debite, pe care le-a și contestat, din impozit pe clădire.

    Susține că autoritățile piteștene ar fi trebuit să îi elibereze certificatul fiscal, din moment ce crențele nu au legătură cu mașina pe care vrea să o vândă.

    Argeșeanul este hotărât să meargă în instanță pentru a-și face dreptate.

    Iată ce răspuns a fost transmis de Primărie către societatea bărbatului:

     

    ePitești a luat legătura cu av. Cristina Lețu pentru o opinie avizată.

    I-am arătat avocatului și răspunsul primit de bărbat.

    Explicațiile Cristinei Lețu, mai jos:

    „Persoana vătămată urmează să solicite controlul judecătoresc pe calea acțiunii întemeiate pe dispozițiile  Legii nr. 554/2004, a contenciosului administrativ, competența de soluționare aparținând secței de contencios administrativ de la nivelul tribunalului,

    După cum precizeaza chiar Primăria Pitești în adresă, Codul de procedură fiscală în art.159, condiționează eliberarea certificatului de atestare fiscală de achitarea creanțelor la bugetul local pentru bunul ce se înstrăinează nu de achitarea tuturor creanțelor la bugetul local pentru toate bunurile din proprietatea solicitantului, aceasta fiind doar o modalitate de constrângere abuzivă și nelegală.

    Cu alte cuvinte, Primăria refuză să elibereze certificatul de atestare fiscală în vederea înstrăinării unei autospeciale proprietatea solicitantului chiar dacă impozitele pentru anul în curs aferente acestui bun sunt achitate întrucât societatea înregistrează debite (contestate de altfel ) care izvorăsc din impozit pe clădire.

    Consider că sunt încălcate inclusiv dispoziții europene și constituționale privind protecția dreptului de proprietate, refuzul eliberării certificatului de atestare fiscală în acest caz excede dreptului statului de a găsi metode eficiente pentru a determina contribuabilul să își execute obligațiile fiscale.

    Dar, evident, instanțele de judecată urmează să tranșeze această situație.

    Pitești. Primăria refuză eliberarea unui act condiționând plata unor datorii la buget

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3