ORTODOXIA, PROMOVATĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN | ePitesti
Nisan 930 x 122

laurențiu rebega

ORTODOXIA, PROMOVATĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN

Europarlamentarul Laurențiu Rebega promovează ortodoxia în Parlamentul European

Citiți și: AVERTISMENT DUR: “AR FI O CATASTROFĂ PENTRU ROMÂNIA!”

La invitația europarlamentarului Laurențiu Rebega, o delegație a decanilor Facultăților de Teologie Ortodoxă din România a efectuat o vizită de două zile la Bruxelles. Rebega a scris pe pagina sa de socializare că le-a prezentat oaspeților ”istoria, structura și activitatea instituțiilor europene, cu un accent în plus, bineînțeles, pe atribuțiile și funcționarea Parlamentului”.

”A fost o vizită consistentă, dar destinsă, marcată de discuții extrem de interesante, cu o deschidere maximă către rolul social și pastoral al Bisericii Ortodoxe. O Europă unită se construiește pe valori și trebuie să includă toate forțele pozitive ale societății”, a adăugat europarlamentarul pe pagina sa de facebook.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA ACUZĂ: “UE VREA SĂ NE SPUNĂ BASME!”

Evenimentul a prilejuit și o întâlnire la nivel înalt cu reprezentanții oficiali ai altor Biserici Ortodoxe: Pr. Aimilianous Bogiannou, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Pr. Philip Ryabikh, reprezentantul Patriarhiei Moscovei, Prea Sfinția Sa Porfyrios de Neapolis, reprezentantul Bisericii Ciprului, Înalt Prea Sfinția Sa Athanasios de Achaia, reprezentantul Bisericii Greciei, Pr. Nektarios Ioannou, secretarul Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă UE.

La discuții a participat și reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituțiile europene, Pr. George Vâlcu.

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

Donaris 555×222
Posada 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066