930×122 CAPRA 5

laurențiu rebega

ORTODOXIA, PROMOVATĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN

Europarlamentarul Laurențiu Rebega promovează ortodoxia în Parlamentul European

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA ȘI VICTOR PONTA, EVENIMENT ÎN SUA

La invitația europarlamentarului Laurențiu Rebega, o delegație a decanilor Facultăților de Teologie Ortodoxă din România a efectuat o vizită de două zile la Bruxelles. Rebega a scris pe pagina sa de socializare că le-a prezentat oaspeților ”istoria, structura și activitatea instituțiilor europene, cu un accent în plus, bineînțeles, pe atribuțiile și funcționarea Parlamentului”.

”A fost o vizită consistentă, dar destinsă, marcată de discuții extrem de interesante, cu o deschidere maximă către rolul social și pastoral al Bisericii Ortodoxe. O Europă unită se construiește pe valori și trebuie să includă toate forțele pozitive ale societății”, a adăugat europarlamentarul pe pagina sa de facebook.

Citiți și: PRO ROMÂNIA, REPREZENTARE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. ÎN ȚARĂ, PSD SE ADUNĂ LA MITING

Evenimentul a prilejuit și o întâlnire la nivel înalt cu reprezentanții oficiali ai altor Biserici Ortodoxe: Pr. Aimilianous Bogiannou, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Pr. Philip Ryabikh, reprezentantul Patriarhiei Moscovei, Prea Sfinția Sa Porfyrios de Neapolis, reprezentantul Bisericii Ciprului, Înalt Prea Sfinția Sa Athanasios de Achaia, reprezentantul Bisericii Greciei, Pr. Nektarios Ioannou, secretarul Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă UE.

La discuții a participat și reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituțiile europene, Pr. George Vâlcu.

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3