NOR CURIER 930X122

klaus iohannis

Video – Se renunță la carantina de noapte! De sâmbătă, masca nu va mai fi obligatorie în aer liber!

În urmă cu puțin timp, președintele României, Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare.

Citiți și: Președintele Iohannis a fost dat dispărut!

Astfel, de sâmbătă, 15 mai, se renunță la purtarea măștii de protecție în aer liber. Excepție fac locurile aglomerate cum ar fi piețele, târgurile, stațiile de autobuz, mijloacele de transport în comun.

De asemenea, se renunță și la carantina de noapte.

Citiți și: Klaus Iohannis a semnat decretul! Se schimbă modul de acordare a alocațiilor pentru copii

DECLARAȚIILE PREȘEDINTELUI

Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare.

Tot din acest weekend, activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori.
În interior vom avea de asemenea relaxări care încep, majoritatea, din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, capacitatea de servire în restaurante”.

Klaus Iohannis a mai precizat faptul că, începând de la 1 iunie, vor putea fi organizate nunți, botezuri, mese festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora poate crește treptat începând cu 1 iulie și 1 august.

Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanți.

În legătură cu situația în școli, președintele a declarat că, cel mai probabil, săptămâna viitoare, mai toate localitățile vor intra în scenariu verde. Acest lucru înseamnă că, elevii vor putea merge fizic la școală.

Este foarte probabil ca anul școlar sa se încheie cu toți elevii în școală.”, a mai precizat președintele

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Justin spune:

    Dupa ce ati omorat oameni prin spitale , ati distrus economia tarii , ati distrus familii , ati privatizat spitale , ati mutat oameni noaptea ca hotii din spitale , ati terorizat populatia cu masca si cu declaratia pe propria raspundere , ati furat tor ce a fost de furat veniti acuma ca sa ce ? Sa ziceti ca este gata ? Meritati soarta lui Ceausescu !

  • Mariana spune:

    Nu vreau sa spun ca trăim într-o lume perfecta, dar România este una dintre puținele țări unde restricțiile nu au fost atât de stricte si vaccinurile sunt in continuare disponibile la liber pentru toată populația. Dacă guvernul nu lua aceste masuri atunci eram acum în situația Indiei. Este foarte ușor sa critici o decizie, doar pentru ca ai o percepție limitata si nu poti sa realizezi cat de complicat este sa ai in vedere toate repercusiunile atat pe termen scurt și lung. Feedback-ul meu pentru guvernul României este ca situatia se putea gestiona mult mai bine, dar având în vedere ca nu avem un precedent pot spune ca au făcut o treaba foarte bună.

  • Bilox spune:

    Corect !!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90