930×122 CAPRA 5

agumatori

AFUMĂTORILE IMPROVIZATE, UN REAL PERICOL DE INCENDIU

Din pricina unui incendiu izbucnit la afumătoarea din gospodărie, o persoană din municipiul Curtea de Argeș, își putea pierde agoniseala de o viață.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Cu acest exemplu, ISU Argeș începe mesajul prin care, în această perioadă, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul izbucnirii unor incendii.

Având în vedere acest incident, dar și că sărbătorile de iarnă se apropie, iar românii se pregătesc cu bunătăți pentru mese îmbelșugate, pe care se vor regăsi și produse tradiționale din carnea de porc afumată în gospodăria proprie, ținem să vă amintim câteva recomandări de prevenire ale incendiilor la afumători:

Citiți și: Argeș. Incendiu într-o gospodărie!

 

  • nu folosiți afumători improvizate ori amplasate în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile.
  • afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi material incombustibile şi se vor amplasa independent de celelalte construcţii din gospodărie.
  • nu folosiți afumători improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare;
  • aveți în vedere să evitați ca grăsimea scursă de pe carne și alimentele din carne să ajungă pe zone fierbinți ori în contact cu sistemul de producere a fumului.

„NU PRODUCEȚI SITUAȚIILE DE URGENȚĂ, PREVENIȚI-LE!”, este mesajul ISU Argeș. 

Foto descriptiv: Agorapress

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3