NOR CURIER 930X122

alcool

Veste proastă pentru petrecăreți!

Veste proastă pentru petrecăreți!

Citiți și: Ce se întâmplă cu permisul dacă ați fost prins băut sau drogat la volan

În 2023, accizele la băuturile alcoolice ar putea să fie majorate, după zeci de ani de la cea mai recentă ajustare, anunță Economica.net.

Uniunea Europeană a anunțat că a deschis, până la data de 4 iulie 2022, o consultare publică pentru a analiza dacă nivelul accizelor la alcool și băuturi alcoolice nu ar trebui să suporte o creștere, mai ales că ratele acestora nu au mai fost modificate din anul 1992.

Citiți și: Cât de rapid se elimină alcoolul din organism? La câte ore poți conduce

Cu doar două luni în urmă, un grup de lucru al Organizației Mondiale a Sănătății prezenta un studiu care sugera țărilor europene introducerea unui nivel minim de taxare de 15% pe prețul cu amănuntul pe unitatea de alcool, indiferent de tipul de băutură alcoolică, pentru ”a salva vieți”, și inducea ideea că o astfel de măsură ar trebui considerată ”o prioritate pentru sănătatea publică”.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90