930 pe 122 COSTACHE

alcool

Veste proastă pentru petrecăreți!

Veste proastă pentru petrecăreți!

Citiți și: Pitești. Beat turtă la volan! Prins de polițiști cu o alcoolemie record

În 2023, accizele la băuturile alcoolice ar putea să fie majorate, după zeci de ani de la cea mai recentă ajustare, anunță Economica.net.

Uniunea Europeană a anunțat că a deschis, până la data de 4 iulie 2022, o consultare publică pentru a analiza dacă nivelul accizelor la alcool și băuturi alcoolice nu ar trebui să suporte o creștere, mai ales că ratele acestora nu au mai fost modificate din anul 1992.

Citiți și: Atenție, șoferi! Acest deliciu poate conține alcool!

Cu doar două luni în urmă, un grup de lucru al Organizației Mondiale a Sănătății prezenta un studiu care sugera țărilor europene introducerea unui nivel minim de taxare de 15% pe prețul cu amănuntul pe unitatea de alcool, indiferent de tipul de băutură alcoolică, pentru ”a salva vieți”, și inducea ideea că o astfel de măsură ar trebui considerată ”o prioritate pentru sănătatea publică”.

Foto descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90