930 pe 122 COSTACHE

meteorologie

ARGEȘ: VREMEA SE ÎNCĂLZEȘTE MULT. CÂND VA PLOUA

Argeș: Vremea se încălzește mult. Estimările de vreme pentru următoarele două săptămâni (24 aprilie – 7 mai 2017) au fost date azi publicității de Administrația Națională de Meteorologie. Veștile sunt bune din punct de vedere meteorologic pentru regiunea Muntenia și județul Argeș.

Citiți și: Oamenii vor avea parte de o mare surpriză în septembrie. Ce se întâmplă

Potrivit estimărilor, între 24 aprilie (astăzi) și 28 aprilie (vineri) vremea se va încălzi semnificativ. Media temperaturilor maxime diurne ar urma să crească de la 15 la 23 de grade Celsius, iar a minimelor nocturne de la 1…2 la 7…8 grade.

Sunt temperaturi ca de vară. Creșterea este cu atât mai consistentă comparând cu frigul din urmă cu doar câteva zile, de la sfârșitul săptămânii trecute. Atunci, în Pitești de exemplu, în timpul zilei s-au înregistrat în jur de 2 grade, iar noaptea temperatura aerului a fost chiar ușor negativă.

Citiți și: Piteștenii în mare pericol. Ce s-a întâmplat în oraș

Aceleași estimări arată, însă, că după încălzirea semnificativă, între 29 aprilie (sâmbătă) și 1 mai (luni) maximele vor scădea spre 17…18 grade.

Mai departe, în perioada 2 mai (marți) – 7 mai (duminică) temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 18 și 21 de grade, valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. Media temperaturilor minime va ajunge să atingă 9…10 grade în timpul celor mai calde nopți.

În ceea ce privește precipitațiile, conform estimărilor, după ziua de joi, 27 aprilie, vor fi condiții de ploi, mai ales de averse, aproape în fiecare zi. Ploi pe arii mai extinse și izolat importante cantitativ vor fi posibile mai ales pe 28 aprilie (vineri) și 29 aprilie (sâmbătă), atunci când ar urma să se semnaleze și descărcări electrice, potrivit estimărilor de vreme anunțate azi de Administrația Națională de Meteorologie.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3