New Profesional Consult 930 x 122

15 zile

E LEGE! SCHIMBARE RADICALĂ PENTRU TOȚI ȘOFERII

E lege! Schimbare radicală pentru toți șoferii. Astăzi, 24 august 2018, a intrat în vigoare Legea prin care a fost mărită de la 48 de ore la 15 zile perioada în care o amendă rutieră poate fi plătită la jumătate din valoarea ei.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

“Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data încheierii procesului verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul verbal.

În actul normativ de stabilire a contravențiilor această posibilitate trebuie menționată în mod expres.

Citiți și: ”Benzinarii” nu se mai satură! Șoferi revoltați!

Termenul care se sfârșește într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat se va prelungi până la sfârșitul primei zile de lucru următoare”, se arată în lege.

În ceea ce privește plata amenzilor rutiere pentru sancțiuni primite în Pitești, Primăria municipiului precizează:

“Plata amenzilor se poate efectua şi cu cardul bancar prin intermediul Internetului la adresa www.primariapitesti.ro sau la adresa www.ghiseul.ro secţiunea Primăriei Municipiului Piteşti, pentru care contribuabilii nu datorează comision”, informează Primăria.

Legea a fost adoptată în Parlament și promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, pe 22 iulie 2018. Argumentele inițiatorilor și propunerea completă devenită lege pot fi consultate AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3