EcoMoto 930×122

Basmele Reginei Maria

O adolescentă din Pitești uimește

O adolescentă din Pitești uimește

Citiți și: Acum! Piteșteni înlăcrimați în Piața Primăriei

Lectura, scrisul, creația literară par desuete în vremurile pe care le trăim. Și, totuși, iată, prin ele se poate obține faimă națională și internațională.

Pepinieră

Ana-Maria Costache Anghelescu frecventează de patru ani Palatul Copiilor din Pitești. Pasionată de cărți, fata a ales din multitudinea de oferte cursul de „Creație literară”, coordonat de profesoara Simona Marineață.

Sub îndrumarea distinsului cadru didactic de-a lungul anilor mulți copii și-au confirmat valoarea prin rezultate deosebite la concursuri de gen.

Concurență acerbă

Fata își șlefuiește talentul la cursurile de la Palat. Iar acasă, singura, scrie. Așa a ieșit din mâna ei un basm pe care l-a intitulat „O iubire adevărată”.

Cu această creație s-a înscris în concursul internațional „Basmele Reginei Maria”, desfășurat sub înaltul patronaj al Casei Regale a României. A fost a XIX-a ediție.

În competiție au fost, ca și în anii precedenți, sute de lucrări din România și din alte țări.

În galeria premianților

Mica operă literară a Anei-Maria Costache Anghelescu a impresionat. Inclusiv pe membrii Casei Regale care se implică personal în buna desfășurare a evenimentului. Adolescenta din Pitești a obținut locul II.

Astfel, fata și-a câștigat un loc binemeritat în galeria premianților, în fiecare ani adolescenții pregătiți la Palatul Copiilor fiind pe podium.

O adolescentă din Pitești uimește

Instituția din Pitești are în palmares și locul I obținut de mai multe ori la acest concurs internațional.

O carte

Recent, la Palatul „Elisabeta” Principesa Sofia a înmânat diplomele câștigătorilor. Iar basmul Anei-Maria este publicat într-o carte editată de Casa Regală: „A fost odată ca niciodată…”

Promovare

Îmbucurător este faptul că prin acestă competiție în care adolescenții piteșteni se remarcă an de an, municipiul nostru este promovat, numele lor fiind alăturat de cel al localității din care provin.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90