NOR CURIER 930X122

budeasa

Apă cu program pentru locuitorii din Budeasa

Update ora 15:47 : Pentru că foarte mulți locuitori din zonă s-au plâns și au făcut nenumărate sesizări din cauza lipsei apei potabile, Servicii edilitare Mioveni, care este responsabil cu furnizarea apei potabile în comuna Budeasa, împreună cu administrația locală, au decis furnizarea apei după un anumit program, până la remedierea situației.

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

SERVICII EDILITARE PENTRU COMUNITATE MIOVENI TRANSMITE PENTRU EPITESTI.RO:

„Având în vedere perioada de secetă ce generează un consum mult mai mare de apă potabilă decât cel obișnuit, apar situații extrem de neplăcute precum presiunea scăzută a apei sau chiar lipsa ei, din cauza utilizării apei din rețea în alte scopuri decât cel menajer, spre exemplu udatul grădinilor sau al spațiilor verzi.

Rețeaua de apă potabilă este dimensionată pentru consum și uz casnic, iar consumurile exagerate creează probleme pentru o parte dintre utilizatori.

Citiți și: Argeș: Rămâi fără glas! Gestul neașteptat al unor angajați Lidl din București

Conform clauzelor contractuale încheiate cu Operatorul dar și Legii 241/2006 privind serviciul de alimentare cu apă și de canalizare, art. 4 (1) Apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodărești ale populației, ale instituțiilor publice, ale operatorilor economici și, după caz, pentru combaterea și stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale.”

PROGRAM DE RESTRICȚII TEMPORARE DE FOLOSIREA A APEI

„Vă aducem la cunoștință faptul s-a stabilit, împreună cu Primăria Budeasa, un program de restricții temporare de folosire a resurselor de apă, astfel că începând de mâine, 20 iulie a.c., alimentarea cu apă va fi oprită zilnic în intervalul 09.00 – 14.00, până la remedierea situației.

În cazul în care apa va fi folosită în mod rațional, și numai pentru consum și uz casnic, programul de restricții va fi suficient pentru rezolvarea situației, în caz contrar acesta ar putea fi mărit.

S.Ed.C. Mioveni face tot ce ține de competența sa tehnică pentru a asigura necesarul de apă în aceste condiții, astfel că, vom pune la dispoziția locuitorilor afectați o cisternă cu apă potabilă, care va fi amplasată în zona Poiana Țapului.

De aceea, facem apel la implicarea şi sprijinul utilizatorilor în gestionarea situației actuale, și îi rugăm pe cei care derulează activităţi agricole să reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole şi de grădinărit, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puţuri, etc.) și nu pe cea din sistemul public.”

Știrea inițială, ora 09:34

Primarul Nicolae Rachieru, apel pentru cetățenii din Budeasa

Primarul Nicolae Rachieru (foto) face un apel la cetăţenii din Budeasa să folosească apa de la rețeaua stradală în mod rațional.

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR DIN COMUNA BUDEASA!

Revin cu rugămintea de a folosi apa de la rețeaua stradală în mod rațional, pentru consum propriu, nu pentru UDATUL GAZOANELOR, GRĂDINILOR etc. (sistemul nu face față în perioada de caniculă).

Din păcate sunt foarte multe gospodării afectate din cauza consumului neadecvat de apă.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, transmite primarul Nicolae Rachieru pe o reţea de socializare.

Foto principal descriptiv: inRoman.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • budeasa spune:

    Cum sa folosesti rational ceva la care NU ai acces?!? Si in cazurile rare cand ai apa la robinet….e neagra. Dar noi ii spunem belicos „apa potabila”. Nu stiu ce dracu incompetente ascundeti, dar probabil declaratii de genul astora dau bine in ochii unora.

    BWT, pe ce loc este Romania ca retea hidrografica?

    Hai sa nu mai folosim nici soseaua, ca se uzeaza si oricum nu o repara nimeni. Chiar vreti sa ramanem fara asfalt in comuna?!? Ce oameni inconstienti dom’ne…

  • Oana spune:

    Program numai pe hartie!!! In practica… Trebuie sa se spele la ora 24 ca sa prinda un strop de apa. Cum este posibil asa ceva intr-o comuna unde se afla ditamai lacul???? Bataie de joc si autorizatii de constructie date fara a investiga daca reteaua de apa poate sustine sau nu consumul. Bani de festivaluri sunt, dar pt a asfalta sau dezvolta reteaua de apa niciodata!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90