NOR CURIER 930X122

biciclete

Video – Piteștenii nu sunt de acord cu bicicliștii pe STRADA MARE din Centru

SONDAJ: Piteștenii nu sunt de acord cu bicicliștii pe STRADA MARE din Centru.

Citiți și: Pitești/Centru: „Avem și bordel! Cu tot cu intervenția Poliției!”

În data de 09.02.2021 a avut loc o ședință a Comisiei de Sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești, în care au fost analizate solicitările și propunerile cetățenilor, aflate pe ordinea de zi. La această ședință, surse ePitești ne-au declarat sub protecția anonimatului că nu a luat parte si Sorin Apostoliceanu. Un aspect neimportant la prima vedere.

PRECIZARE

Facem precizarea IMPORTANTĂ CĂ, că toți cei 13 consilieri locali piteșteni ai PNL și USR-PLUS formează majoritatea în Comisia de Sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești, detalii și subiectul pe larg, AICI.

Citiți și: Se schimbă Codul Rutier! Noi amenzi!

Mai fac parte din comisie: primarul Cristian Gentea, un reprezentant al taximetriștilor, un reprezentant al bicicliștilor, un reprezentatant al ISU Argeș și un reprezentant al persoanelor cu dizabilități.

Una dintre măsurile vizate era interzicerea circulației bicicletelor și a trotinetelor electrice în zona centrală pietonală a municipiului Pitești, respectiv pe strada Victoriei, pe tronsonul cuprins între Teatrul Alexandru Davila și Prefectură, inclusiv în Piața Primăriei și Piața Vasile Milea”. Consilierii majoritari ai PNL și USR PLUS au votat pentru această măsură, cât și primarul Gentea și ceilalți reprezentați din comisie. 

Au fost, astfel, montate indicatoare în centru de interzicere a vehiculelor pe două roți.

UNA S-A DISCUTAT ȘI VOTAT ÎN COMISIE, ALTA S-A ÎNTÂMPLAT ÎN CL PITEȘTI

Surpriză, însă, în ultima ședință a Consiliului Local Pitești (joi – 25 martie 2021), proiectul inițiat de primarul Cristian Gentea, cum a fost votat în Comisia de Circulație, care prevedea că vor fi considerate contravenții și deplasarea, oprirea sau staționarea fără drept a bicicletelor, bicicletelor electrice, patinelor cu rotile, monociclurilor electrice, hoverkarturilor și scuterelor electrice în centrul Piteștiului a fost modificat printr-un amendament propus chiar în timpul ședinței de către consilierii PNL. În acea ședință a CL Pitești, la punctul 6 de pe ordinea de zi cu privire la acest subiect, luând cuvântul chiar Sorin Apostoliceanu, care a lipsit de la Comisia de Circulație din data de 09.02.2021, când „colegii” votaseră invers!

Amendamentul propus și votat de majoritatea formată din consilieri PNL și USR PLUS, practic dă undă verde bicicliștilor pe Strada Mare!

Video: detalii despre proiect (de la minutul 26:00)! 

 

INDICATOARELE NU MAI SUNT

Între timp, indicatoarele au dispărut, iar acum bicicliștii  pot circula în voie pe Strada Mare printre pietoni. Care pietoni, după cum rezultă și din sondajul pe care l-a realizat ePitești, sunt aproape unanim împotriva accesului acestor vehicule în centru.

Dar problema care se pune este următoarea: cum poți decide ceva acum, iar peste o perioadă scurtă total opusul? Care este cadrul legal care a oferit această posibilitate halucinantă? Cine va răspunde pentru copiii care pot fi răniți pe centru de bicicliști? Domnilor consilieri ai PNL și USR PLUS, când ați luat această decizie, pe ce v-ați bazat? Sunteți în CL Pitești pentru a reprezenta cetățenii acestui oraș! Poate uitați aceste aspecte și funcțiile pe care acum le aveți, sunt vremelnice!

Să nu se înțeleagă că avem ceva împotriva bicicliștilor, nicidecum! Numai că și aceștia trebuie să se supună unor reguli, să circule pe benzi special destinate pe care, de asemenea, pietonii să le lase libere.

Soluția pentra a împăca pe toată lumea: faceți piste pe Strada Mare pentru bicicliști RAPID, dați-le voie să meargă pe ele, polițiștii locali să patruleze mai des și cine nu respectă această regulă de a merge pe piste, AMENDAT! Cum ar fi ca șoferii de autoturisme să poată circula pe străzi unde nu au acces legal și să nu fie amendați de Poliție? Nu este același lucru?

Vedeți SONDAJUL ePitești în care mulți piteșteni își dau cu părerea față de acest subiect:

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • vica spune:

    Puteau fi amenajate niste piste chiar si pe Strada Mare pentru a fi un lucru civilizat. E loc suficient si ptr pietoni si ptr biciclete! Problema e ca pistele trebuie sa aiba continuitate, sa fie inglobate intr-o retea la nivel de oras! Dar cine s-o gandeasca…? Urmasii lui Ionica si Pendiuc?!!!

  • Tatiana spune:

    La comentarii suntem buni,la propuneri în concret e o problema!
    Ce ușor este sa criticam!
    Propunerea dvs.cu pista de biciclete pe strada mare,nu mi se pare o idee buna!
    Poate fi amenajata în lunca Argeșului,pe strada mare te plimbi pe jos,nu faci sport!!

  • Cineva spune:

    Pensionarii sa se mai ducă la biserica😁

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3