930 x122 grota rece

cnair

ULTIMA ORĂ: SE REDESCHIDE TRANSFĂGĂRĂȘANUL

Ultima oră: Se redeschide Transfăgărășanul. ”Mâine, 29 iunie 2019, la ora 8, circulația rutieră pe Transfăgărășan între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800) se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent și să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică, instabilitate care duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

De asemenea, îi atenționăm pe cei care tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile asupra prezenței acestora”, a informat cu puțin timp în urmă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Citiți și: Restricție de trafic, trei săptămâni, pe un drum foarte important

Potrivit regulamentului de funcționare al drumului, Transfăgărășanul este deschis numai 4 luni pe an. Același regulament menționează că drumul se redeschide complet traficului rutier (adică şi pe tronsonul de la km 104+000 – Piscul Negru și până la km 130+800 – Bâlea Cascadă) pe 1 iulie şi se închide pe 1 noiembrie.

În același regulament, însă, se precizează că perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie – 30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului. Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Naţională de Drumuri. Iată că în acest an, autoritățile au decis redeschiderea ceva mai devreme a celui mai spectaculos drum din România.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90