930X122 MAIA

ruină

Piteşti: Ruină – pericol public lângă biserică. Să ne rugăm să nu se dărâme pe noi

Strada Sf. Vineri putea fi un fel de Centru Vechi al Piteştiului, aşa cum există la Bucureşti şi în alte oraşe importante din ţară. Se pare însă că, în viziunea administraţiei locale, dar şi a oamenilor care ar putea contribui la valoarea municipiului, nu este de dorit să avem o asemenea zonă şi nu vrem să fim importanţi.

Citiți și: Pitești. Scandal puternic! La un pas de tragedie

Prin urmare, strada cu pricina, deşi are numeroase clădiri clasificate ca monumente istorice (dar şi alte case cu o arhitectură deosebită), este mai degrabă o zonă periculoasă pentru trecători.

În exemplul de faţă, cărămizile, molozul şi alte elemente de pe faţada clădirii de lângă Biserica Sf. Vineri cad în stradă ca piesele de domino, zi de zi. Până când nu va mai fi nimic.

Citiți și: Piteștean disperat: „Am ajuns să îmi urăsc casa în care m-am născut!”

 

 

Deşi există o lege care prevede sancţiuni în acest sens, Primăria Piteşti nu a transmis public un raport privind acţiunile care îi vizează pe proprietarii nepăsători.

Cunoaştem faptul că numeroase locuinţe de acest fel sunt proprietate privată şi este greu ca administraţia locală să intre în posesia unor astfel de imobile. Sunt scumpe, poate nici nu se vor vândute, însă nici nu putem trece cu vederea astfel de situaţii.

Dincolo de aspectul oribil, e în ecuaţie, în primul rând, siguranţa cetăţenilor.

 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3