NOR CURIER 930X122

Pitesti

Strălucire și emoție pură la Școala ,,Matei Basarab”: Copiii creează momente magice

Strălucire și emoție pură la Școala ,,Matei Basarab”: Copiii creează momente magice

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

Sărbătoarea Unității și Libertății la Școala ,,Matei Basarab”

Astăzi, Școala ,,Matei Basarab” din cartierul piteștean Găvana a sărbătorit în avans 1 Decembrie – Ziua Națională a României.

Elevii școlii au celebrat această zi importantă prin cântece, exprimându-și respectul și admirația față de eroii Marii Uniri din 1918.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Omagiu adus făuritorilor Unirii

Cu recunoștință și respect, comunitatea școlară și-a înclinat capul în fața sacrificiilor strămoșilor care au luptat pentru libertatea și unitatea României.

Această zi a fost un prilej de a prețui libertatea obținută cu prețul jertfelor imense.

Educație pentru unitate și valori morale

La Școala ,,Matei Basarab”, copiii învață că în unire stă forța adevărată a națiunii.

Ei sunt îndemnați să respingă individualismul, indiferența și egoismul și să îmbrățișeze valorile de bunătate, hărnicie, generozitate și sinceritate. Libertatea este văzută nu doar ca un drept, ci și ca o responsabilitate de a fi cetățeni morali și implicați.

Legătura între Unitatea Națională și Spirituală

Zilele de Sfântul Andrei și 1 Decembrie sunt văzute ca simbol ale unității naționale și spirituale a poporului român. Aceste sărbători reamintesc elevilor importanța identității naționale și a valorilor care ne definesc ca popor.

Mesajul directorului școlii, Elena Odă

,,Prin cântece patriotice, elevii școlii noastre și-au manifestat respectul, admirația față de făuritorii Marii Uniri de la 1918.

Cu recunoștință, ne înclinăm în fața jertfelor străbunilor noștri și apreciem libertatea în care astăzi trăim.

Copiii învață la Școala ,,Matei Basarab” că în <<unire stă puterea>>.

Individualismul, indiferența, egoismul, autodegradarea sunt manifestări ce anulează libertatea.

Nu trebuie să folosim libertatea ca pe un acoperământ al răutății. Avem libertatea de a fi buni, harnici, darnici, drepți, cinstiți, generoși, sinceri.

Cele două sărbători Sfântul Andrei – ocrotitorul românilor și 1 Decembrie – Marea Unire subliniază legătura profundă dintre unitatea națională și cea spirituală a românilor.

Copiii noștri trebuie să simtă cu toată ființa lor că darul libertății și al unității naționale sunt valorile DEMNITĂȚII POPORULUI ROMÂN.

Prin manifestările noastre prețuim jertfa celor ce au luptat, de-a lungul istoriei, pentru realizarea acestor idealuri.

Urez La mulți ani tuturor! Să trăim cu demnitate, în libertate și unitate!,” a fost mesajul directorului școlii, Elena Odă, adresat întregii comunități.

Prin aceste manifestări, Școala ,,Matei Basarab” din Pitești își propune să cultive în elevi aprecierea pentru jertfa străbunilor și pentru idealurile de libertate și unitate națională.

Ziua Națională a României a fost marcată la Școala Matei Basarab printr-o celebrare plină de semnificație, subliniind legătura indisolubilă dintre trecutul eroic și viitorul luminos al națiunii române.

Această sărbătoare reprezintă o lecție vie de istorie și patriotism pentru tânăra generație.

 

Strălucire și emoție pură la Școala ,,Matei Basarab”: Copiii creează momente magice

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90