930 x122 grota rece

politia arges

Video: Acţiune a Poliţiei Argeş pe un drum important. Sunt vizaţi transportatorii de marfă şi migranţii

Acţiune a Poliţiei Argeş pe un drum important. Astăzi, începând cu ora 10.00, IPJ Argeş a demarat o acțiune, în sistem integrat, pentru verificarea transportului rutier și migrației ilegale.

Citiți și: Argeș: Păgubiți distrași cu tehnici de luptă. Planul unui infractor renumit în Târgoviște

Acţiunea a avut loc pe DN 65, în zona Hanului Stejarul din localitatea Albota, de lângă Piteşti.

 

Citiți și: Puști reținut de Poliție după ce s-a filmat și a făcut accident! Video

 

Au fost prezenţi poliţişti rutieri, poliţişti de la Investigaţii Criminale, mascaţi, precum şi inspectori rutieri.

S-a avut în vedere şi prevenirea principalelor cauze de producere a evenimentelor rutiere, precizează Mădălina Epure, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Argeş (VIDEO).

 

 

Precizări oficiale – acţiune IPJ Argeş

„În ziua de 10 noiembrie a.c., pe DN 65, a avut loc o acțiune, în sistem integrat, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, verificarea transportului rutier de marfă și persoane, dar și prevenirea și combaterea migrației ilegale.

Polițiștii au avut în vedere: verificarea utilizării centurilor de siguranță; verificarea respectării timpilor de conducere și de odihnă;  legalitatea transportului de mărfuri și persoane; scoaterea din trafic a vehiculelor cu defecțiuni tehnice grave; verificarea respectării dimensiunilor de masă și gabarit; deținerea certificatului de competență profesională de către conducătorii autovehiculelor; deținerea documentelor de transport, ale inspecției tehnice periodice, asigurării obligatorii de răspundere civilă auto; verificarea respectării normelor de siguranță rutieră; verificarea legalității trecerii forntierei și a respectării regimului de ședere pentru cetățenii străini depistați cu ocazia verificărilor în trafic.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 10.000 de lei, totodată fiind reținute un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare. 10 dintre sancțiuni, în valoare de 2.600 de lei, au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar două, în valoare de 7.000 de lei, aplicate de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, conform O.G. 37/2007.

La acțiune au participat polițiști argeșeni din structurile rutiere, de investigații criminale, luptători pentru acțiuni speciale, echipa canină cu câinele de urmă, dar și Serviciul pentru Imigrări Argeș și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniul controlului transportului rutierInspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Argeș.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare”, a transmis IPJ Argeş într-un comunicat.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90