930 pe 122 COSTACHE

bărbat

(VIDEO) ARGEȘ: BĂRBAT LA UN PAS SĂ FIE SFÂȘIAT DE URSUL PE CARE ÎL HRĂNEA

Un bărbat a fost la un pas să fie sfâșiat de un urs căruia a vrut să-i dea să mănânce. Ursul se afla la marginea drumului, pe Transfăgărășan, în zona Cetății Poenari din comuna argeșeană Arefu. Imaginile au fost date publicității cu puțin timp în urmă de digi24.ro.

Citiți și: Disperare în Argeș! Bărbatul căzut în pârâu, căutat de 4 zile!

„În imaginile trimise de telespectatorii Digi24 se vede cum bărbatul se apropie nepermis de mult de animal și încearcă să-i dea ceva de mâncare în timp ce filmează ursul cu telefonul mobil. Animalul se sperie, încearcă să-l muşte pe bărbat şi e la un pas să-l doboare la pământ”, potrivit sursei citateAICI, puteți vedea înregistrarea video.

Amintim că de mai bine de o lună încoace există tot mai multe sesizări cu privire la apariția urșilor pe Transfăgărășan și pe potecile turistice din județul Argeș. Este motivul pentru care Salvamont Argeș reiterează o serie de reguli pe care turiștii și nu numai trebuie să le respecte în eventualitatea în care se întâlnesc cu un urs.

Citiți și: Gangster pe Facebook. S-a filmat cu cartușele pe masă, apoi trăgând cu pistolul

Pentru a evita atacul ursului brun, se interzice cu desăvârşire hrănirea animalului sau apropierea de acesta pentru fotografii sau din alte motive. Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli dacă şi dumneavoastră veţi face la fel. Omul nu este o pradă pentru urs, dar dacă primeşte mâncare în mod constant va considera normal să primească în permanenţă, ceea ce-l va face să devină agresiv.

În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari prin ridicarea braţelor deasupra capului. În niciun caz nu fugiţi! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci vă va ataca”, avertizează Salvamont Argeș.

De asemenea, atunci când campaţi sau parcurgeţi trasee turistice, trebuie să vă semnalați prezența vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Este de reținut, însă, că zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului îl va atrage și de la 10 kilometri. (Sursa: digi 24.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

SMART KIDS 570×90