930 x122 grota rece

podul doamnei

(VIDEO) BĂTĂLIA DE LA PODUL DOAMNEI

Bătălia de la Podul Doamnei. După cum v-am informat, în cea mai recentă ședință în plen a Consiliului Local Pitești a fost supus votului un proiect de hotârâre pentru investirea a peste 1.266.000 de lei pentru repararea podului de peste râul Doamnei. Suma provine de la bugetul local.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Așa cum am precizat și înainte de ședința CL Pitești, alocarea sumei este normală, însă la fel de firesc este și ca Primăria să facă demersurile necesare pentru a recupera banii de la vinovați.

Proiectul a fost votat favorabil de consilieri, nu înainte de a exista contre între primarul Cornel Ionică, pe de-o parte, și viceprimarul Sorin Apostoliceanu și consilierii locali (cum ar fi Cristian Gentea, Dănuț Dinu și Narcis Sofianu) pe de alta. Care a fost motivul disputei? Să atace sau nu Primăria în instanță dirigintele de șantier, constructorul (Star Trading și Zeus) și proiectantul (firmă care, între timp, ar fi intrat în faliment)?

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Cristian Gentea, consilier local și președinte al PSD Pitești, a propus introducerea unui amendament pentru ca municipalitatea să dea în judecată dirigintele de șantier, constructorul și proiectantul. ”Trebuie să recuperăm din sumă, să ne îndreptăm către constructor, către proiectant”, a spus Gentea.

Inițiativa a fost susținută de viceprimarul Sorin Apostoliceanu: ”Și dirigintele de șantier e vinovat, și proiectantul e vinovat, care între timp ni s-a spus că a dat faliment, și constructorul. Toți trei sunt vinovați și ar trebui acționați în instanță”.

Și independentul Dănuț Dinu a susținut ideea ca responsabilii pentru bătaia de joc de la Podul Doamnei să fie dați în judecată: ”Soluția finală este să-i acționăm în judecată pe toți (…) Domnule primar, vă rugăm să faceți demersurile necesare să-i acționați pe toți trei în judecată!”

În schimb, primarul Cornel Ionică a fost rezervat: ”Suntem obligați să respectăm legea din toate punctele de vedere. Ceea ce s-a întâmplat aici nu este din vina cuiva (…) Instanța stabilește expertiza și experții desemnați de instanță pot determina calitatea lucrărilor și deficiențe, dacă sunt”. 

Vă reamintim că podul a fost reabilitat și modernizat cu bani de la Uniunea Europeană în anul 2014, aflându-se în perioada de garanție.

Între timp, în asfaltul podului de peste râul Doamnei s-au format ”cratere”, iar în primăvara acestui an viceprimarul Sorin Apostoliceanu preciza pentru ePitești că Primăria a cerut o expertiză tehnică și că, după ce se va stabili suma necesară lucrărilor de reparații, municipalitatea trebuie să recupereze de la vinovați banii publici care vor fi investiți.

”Vom acţiona în judecată proiectantul şi constructorul pentru a recupera respectivii bani”, afirma atunci viceprimarul (detalii, AICI). Mai multe detalii pe marginea subiectului, AICI.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3