New Profesional Consult 930 x 122

cetatea poenari

(VIDEO) DESFĂȘURARE IMPRESIONANTĂ DE FORȚE ÎN ARGEȘ

Desfășurare impresionantă de forțe în Argeș. Incendiul din apropierea Cetății Poenari este ca și lichidat. Totuși, la fața locului încă acționează 40 de pompieri din grupa operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

”Grupa operativă a ISU Argeș va rămâne activă, iar echipaje de pompieri vor executa acțiuni de verificare terestră, de monitorizare și supraveghere a zonei. Avem forțe în teren.”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure.

Citiți și: Pitești. Toate forțele de ordine ies în stradă!

Potrivit sursei citate, ”ieri s-a intervenit, pe cale aeriană, cu ajutorul elicopterelor și dispozitivelor speciale Bumbi Bucket, dar și terestru, în două sectoare, cu pompe manuale portabile și mijloace de primă intervenție. Pe timpul nopții, pompierii au efectuat misiuni de monitorizare și supraveghere a suprafeței afectate.

Elicopterele IGAv (n.r. – Inspectoratul General de Aviație), cât și forțele inspectoratelor sosite în sprijin se vor retrage.”

Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeș, declară pentru ePitești că acțiunea din vecinătatea Cetății Poenari a fost una dintre cele mai lungi și mai de amploare de acest tip desfășurate în județ. ”Este una dintre cele mai ample acțiuni desfășurate în Argeș în ceea ce privește incendiile de vegetație uscată, atât ca durată, cât și ca forțe de intervenție implicate.”

Despre o posibilă cauză a incendiului, Epure afirmă că ”este prematur să vorbim despre o cauză. După ce incendiul va fi declarat lichidat vom avea o cauză posibilă de izbucnire.”

Totodată, mai precizează purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Cetatea Poenari nu a fost pusă în pericol. ”Incendiul s-a extins către drumul național (n.r. – DN 7C Transfăgărășan), nu către cetate. Totuși, angajați ai Cetății Poenari, dar și pompieri au acționat în zonă pentru a preveni o eventuală extindere.”

Vă reamintim că incendiul de vegetație din zona Cetății Poenari a izbucnit duminică, în jurul orei 14. În cele peste 40 de ore de intervenție au acționat mai bine de 200 de pompieri din Argeș, București-Ilfov, Brașov, Prahova, Sibiu, Dâmbovița, Teleorman și de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne a pus la dispoziție 2 elicoptere dotate cu dispozitive de stingere de tip Bambi Bucket, care au efectuat în toată perioada de intervenție 49 de misiuni de stingere. S-a intervenit și cu 3 containere de tip Multirisc, care au în componență pompe manuale portabile, utilizate de pompieri la stingerea incendiilor de pădure. Mai multe amănunte și imagini, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90