EcoMoto 930×122

refugiați ucraineni

Video: Familie amărâtă din Kiev, „popas” în Argeş la Valea Ursului

Imaginile crunte ale consecinţelor războiului din Ucraina au ajuns şi în judeţul nostru. Zeci de ucraineni, familii cu copii mici, mai mult sau mai puţin avuţi, tranzitează Argeşul în căutarea unui adăpost.

Citiți și: La Piteşti se dau bani celor care primesc în casă ucraineni

Cei mai mulţi merg în Ungaria sau Cehia, iar maşinile sunt ticsite cu bagaje luate pe fugă. Au reuşit să scape din gherele războiului şi caută o nouă viaţă. Una mai bună.

Este şi cazul unei familii cu doi copii, dintre care unul abia născut. Are câteva luni şi este purtat în braţe de către mamă, într-un Cielo ruginit care ar da fiori unei persoane obişnuite să călătorească în lux.

Citiți și: Familie de ucraineni, cazată la prieteni din Piteşti

Pentru ei, acest Cielo este un mijloc de scăpare din infern. Pe pasageri i-am întâlnit pe DN7, la Valea Ursului, astăzi. 

 

 

Bărbatul ne-a spus că lucra ca producător de sunet în Kiev şi a preferat să-şi pună la adăpost familia, să plece, mai ales că ruşii se pregătesc să invadeze capitala Ucrainei. Poliţiştii le-au dăruit flori, bomboane şi un ceai cald.

Imaginea durerii în judeţul nostru. Indiferent de „nebuniile” sau „ambiţiile” conducătorilor,  de miza economică sau de strategii politice, oamenii obişnuiţi nu ar trebui niciodată să treacă prin aşa ceva.

 

 

Niciodată!

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3