New Profesional Consult 930 x 122

transfagarasan

Imagini video spectaculoase cu Transfăgărăşanul. „Este periculos de frumos”

Imagini spectaculoase cu Transfăgărăşanul au fost realizate astăzi de salvamontiştii argeşeni care, cu acest prilej, lansează o serie de recomandări turiştilor care se aventurează în munţi.

Citiți și: Video – Atmosferă de Crăciun pe Transfăgărășan, în minivacanța de 1 decembrie

„Vremea este frumoasă la munte, deşi a nins în mai toate masivele montane din ţară. În Făgăraş, sunt aproximativ 5 cm de zăpadă, temperatura este negativă pe timpul nopţii şi o bună parte din zi. Recomandăm celor care doresc să meargă în drumeţie să-şi planifice foarte bine tura, informându-se despre starea traseului ce urmează să-l parcurgă, să afle condiţiile meteo din zonă, să se echipeze pentru sezonul rece cu îmbrăcăminte termică (mănuşi, căciulă, pantaloni de protecţie, geacă de protecţie împotriva vântului şi a ploii, bocanci înalţi cu talpă antiderapantă”, recomandă Salvamont Argeş.

 

Citiți și: Video – Îmbulzeală mare la munte. Coada de mașini pe Transfăgărășan se întinde pe 4 km

 

Salvamontiştii mai recomandă turiştilor să aibă şi colţari pentru parcurgerea în siguranţă a porţiunilor cu gheaţă.

„În ultima perioadă, salvamontişii au fost solicitaţi de numeroşi turişti care nu se mai puteau orienta şi nici deplasa, odată cu lăsarea întunericului. Insisităm să luaţi la dvs. o lanternă cu baterii de rezervă, chiar dacă programarea turei este pentru câteva ore pe lumină. Cereţi sprijinul salvatorilor montani dacă situaţia în care vă aflaţi impune acest lucru. Vă dorim să petreceţi zile frumoase pe cărări de munte”, a transmis Salvamont Argeş.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441