930 x122 grota rece

transfagarasan

Imagini video spectaculoase cu Transfăgărăşanul. „Este periculos de frumos”

Imagini spectaculoase cu Transfăgărăşanul au fost realizate astăzi de salvamontiştii argeşeni care, cu acest prilej, lansează o serie de recomandări turiştilor care se aventurează în munţi.

Citiți și: Video. Zăpadă pe un drum important din Argeș! Imagini filmate azi

„Vremea este frumoasă la munte, deşi a nins în mai toate masivele montane din ţară. În Făgăraş, sunt aproximativ 5 cm de zăpadă, temperatura este negativă pe timpul nopţii şi o bună parte din zi. Recomandăm celor care doresc să meargă în drumeţie să-şi planifice foarte bine tura, informându-se despre starea traseului ce urmează să-l parcurgă, să afle condiţiile meteo din zonă, să se echipeze pentru sezonul rece cu îmbrăcăminte termică (mănuşi, căciulă, pantaloni de protecţie, geacă de protecţie împotriva vântului şi a ploii, bocanci înalţi cu talpă antiderapantă”, recomandă Salvamont Argeş.

 

Citiți și: Transfăgărășanul poate fi redeschis temporar!

 

Salvamontiştii mai recomandă turiştilor să aibă şi colţari pentru parcurgerea în siguranţă a porţiunilor cu gheaţă.

„În ultima perioadă, salvamontişii au fost solicitaţi de numeroşi turişti care nu se mai puteau orienta şi nici deplasa, odată cu lăsarea întunericului. Insisităm să luaţi la dvs. o lanternă cu baterii de rezervă, chiar dacă programarea turei este pentru câteva ore pe lumină. Cereţi sprijinul salvatorilor montani dacă situaţia în care vă aflaţi impune acest lucru. Vă dorim să petreceţi zile frumoase pe cărări de munte”, a transmis Salvamont Argeş.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90