NOR CURIER 930X122

klaus iohannis

(VIDEO) IOHANNIS: „PANDEMIA NU VA LUA SFÂRŞIT NICI ÎN MARTIE”

Klaus Iohannis a declarat ieri într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni că alegerile parlamentare nu trebuie amânate. Consideră că pentru gestionarea pandemiei e nevoie de un legislativ solid şi precizează că, dacă nu vor avea loc alegeri, nu se pot vota decât legi simple, insuficiente în criza sanitară.

Citiți și: Președintele Iohannis a fost dat dispărut!

Preşedintele apreciază că lupta cu pandemia nu va lua sfârşit nici în luna martie a anului viitor.

Citiți și: Klaus Iohannis a semnat decretul! Se schimbă modul de acordare a alocațiilor pentru copii

„Alegerile parlamentare sunt esenţiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opţiune democratică validă care să ne permită să avem un nou legislativ legitimat prin votul cetăţenilor. Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit sau cu mai multe şanse peste câteva luni. Alegerile trebuie să aibă loc la termen. Este fundamental pentru modul în care vom gestiona la începutul anului viitor pandemia, dar şi pentru perioada post-pandemie, de reconstrucţie, să avem o majoritate parlamentară solidă în implementarea platformelor necesare României […]. Actuala situaţie epidemiologică este îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârşit nici în ianuarie, nici în februarie sau martie anul viitor. Mecanismele de funcţionare ale unui stat nu trebuie blocate. Dacă nu au loc alegeri, parlamentarii nu mai pot vota decât legi simple, nu şi organice, complexe. Tocmai pentru că ne aflăm într-o criză sanitară trebuie să fie facem tot posibilul pentru ca România să nu rămână fără un legislativ cu puteri depline”, a declarat preşedintele.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90