930 x122 grota rece

campanie

(VIDEO) NOI REGULI DE LEGITIMARE. RESPECTĂ SOMAȚIA POLIȚISTULUI!

La finalul acestei luni vor intra în vigoare noile prevederi legale referitoare la drepturile și obligațiile cetățenilor atunci când interacționează cu angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, în special cu ofițeri și agenți de poliție aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Ministerul Afacerilor Interne desfășoară o campanie de informare cu privire la noile reguli.

Potrivit noilor prevederi, polițistul va avea voie „să îi solicite persoanei care face obiectul legitimării să țină mâinile la vedere și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele care pot fi folosite pentru un atac armat.

Citiți și: Trimis în judecată după ce s-a dus lângă mașina fostei soții

Polițistul este îndreptățit să îi solicite persoanei care face obiectul controlului corporal să adopte o poziție inofensivă, care permite realizarea efectivă și în siguranță a acestui control”, transmite Poliția.

Prin poziție inofensivă se înțelege:

– ținerea mâinilor deasupra capului sau paralel cu solul;

– depărtarea picioarelor;

– adoptarea poziției șezut;

– adoptarea poziției culcat;

– altă poziție a corpului, care previne săvârșirea unei acțiuni violente îndreptate împotriva polițistului și respectă demnitatea umană.

Pe de altă parte, conform acelorași noi prevederi, cetățenii trebuie să fie informați despre drepturile pe care le au în relația cu polițistul. Detalii, în următorul material video:

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90